Administratie

Concursurile cu trei candidați pe un loc, organizate de Primăria Timișoara, blocate de Tribunalul Timiș

Primăria Timișoara se confruntă cu noi probleme în domeniul managementului de personal. Concursul anunțat la finalul anului precedent de municipalitate, cu o atractivitate de trei candidați pe un loc, a fost suspendat de Tribunalul Timiș. Decizia este executorie, nu şi definitivă.

Zeci de participanți care s-au înscris la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din Primăria Timișoara, la finalul anului trecut, stau deocamdată pe tușă și mai așteaptă până vor concura, pe bune, pentru locurile respective. În urma unei intervenții a sindicatului din primărie, concursul la care erau trei candidați pe un loc a fost blocat în instanță.

Primarul Dominic Fritz spune că deocamdată așteaptă o motivare a instanței și ulterior va ataca decizia.

“Așteptăm motivarea deciziei instanței și, cu siguranțã, o vom ataca. Avem obligația de a asigura continuitatea funcționării primăriei, nu în ultimul rând având în vedere că aproximativ 40 de posturi au fost vacantate în ultima jumătate de an. Contestarea acestui concurs este o dovadă clară a faptului că sindicatul dorește blocarea activității Primăriei Municipiului Timișoara, în detrimentul colegilor care încearcă să miște lucruri pentru timișoreni”, spune edilul șef.

Conform lui Fritz, concursul era acoperit de o aprobare de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. El vorbește despre continuarea reformei și de faptul că deranjează anumite interese, iar concursurile de angajare se dădeau de formă.

”Concursul a fost organizat cu acordul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Este foarte clar că trebuie să continuăm reforma pe care am început-o, chiar cu riscul de a deranja în continuare anumite interese. Încrengături care mulți ani au transformat aceastã administrație într-un sistem toxic, unde concursurile se dădeau de formă pentru a fi angajate diverse pile și relații. Toate aceste lucruri sunt, însă, pe masa organelor de anchetă, iar timpul va arăta cine are dreptate”, a mai spus Fritz.

Decizia luată de Tribunal e executorie, dar nu și definitivă.

 

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

2 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

2 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

3 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

3 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

4 ore ago