Primăria Timişoara

Medicii care au demarat vaccinarea în cabinetele de medicina familiei, premiați

În luna martie a anului trecut, 50 de medici de familie au acceptat provocarea lansată de municipalitatea timișoreană și au intrat în programul pilot ”Stop pandemia!”, prin care au început vaccinarea anti-Covid în cabinete. Succesul înregistrat de acest program la Timișoara, a făcut ca astăzi el să fie extins în aproape 5.000 de cabinete din țară.

Cei 50 de medici de familie ”inițiali” au fost premiați de primărie.

Ceea ce m-a frapat a fost cât de simplu și de eficient a fost proiectul „Stop pandemia!”, ne-a arătat că lucrurile simple pot fi foarte eficace. Și ne-a mai arătat ceva: că uneori trebuie să împingem lucrurile dincolo de limitele imaginate. Să nu așteptăm să vină schimbarea ”de sus”, ci să le schimbăm noi, aici, în comunitatea noastră și pentru comunitatea noastră. Această pandemie este una a neîncrederii și tocmai de aceea rolul medicilor de familie este unul crucial, aceștia având o relație cu pacienții care depășește limitele actului medical. Pe unii îi cunosc de când erau copii, altora le cunosc copiii, sunt acolo pentru ei la bine, dar mai ales la greu”, a spus primarul Dominic Fritz, după premiere.

Planurile anunțate de acesta în dmeniul medical se extind semnificativ, el dorește un departament special, care să se ocupe de medicina școlară, dar și de infrastructura medicală a orașului.

Intenționăm să creăm o nouă instituție, o Administrație pentru Sănătate și Educație, care să se ocupe atât de rețeaua de medicină școlară, cât și de creșe, precum și de infrastructura sanitară și educațională din Timișoara. Aplicația (n.r. Pandemic Controller) a creat o legătură între medicii de familie și specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș”, pentru ca persoanele infectate cu forme ușoare de Covid-19 să poată fi tratate la domiciliu, iar acum este dată ca exemplu de bune practici în toată lumea de către Organizația Mondială a Sănătății. Vreau să le mulțumesc încă o dată medicilor de familie din Timișoara pentru rolul crucial pe care îl joacă în comunitate și îi încurajez să lucreze în continuare cu pasiune și respect pentru pacienți”, a mai anunțat primarul.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

O oră ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

17 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

19 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

22 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

22 de ore ago