Administratie

Primăria Timișoara e în război cu administratorul judiciar al Colterm, după ce nu a fost acceptată la masa credală. Reacția municipalității

Primăria Timișoara e aproape să piardă peste 89 de milioane de lei, aceasta după ce administratorul judiciar al societății Colterm a decis să elimine instituția de la masa credală în procedura de insolvență. Decizia este contestată de municipalitate, fiind considerată absurdă.

În acest moment, Primăria plătește bani pentru datoriile societății de termoficare, inclusiv din anii anteriori, spun reprezentanții acesteia. În aceste condiții este inexplicabil cum a fost exclusă de la masa credală. Reacția vine după ce administratorul judiciar a publicat tabelul cu creanțele existente, iar PMT este trecută cu 0 lei, față de 89 de milioane de lei cât solicitase, după ce inţial s-a înscris cu 128 de milioane. Mai mult, administrația timișoreană apare și cu o datorie de 21 de milioane față de Colterm.

 ”Decizia consorțiului condus de Alfa & Quantum Consulting SPRL, administratorul judiciar al Colterm, de a elimina Timișoara, reprezentată de Primărie, de la masa credală în procedura insolvenței este absurdă și inexplicabilă. Primăria Timișoara plătește, pentru Colterm, din banii timișorenilor datorii din trecut pe care este absolute normal ca administratorul judiciar să le recunoască. Primăria Timișoara va contesta în instanță această decizie. Așa cum arătam zilele trecute Primăria Timișoara plătește, lună de lună, până în decembrie 2023, 1,7 milioane de lei, către E.On în contul datoriei pe care Colterm făcut-o pentru gazul consumat în 2014”, spun cei de la primărie.

Eforturile depuse în continuare de municipalitate sunt enorme și vizează ținerea în viață a acesteia.

”Tot Primăria Timișoara depune eforturi zi de zi pentru a ține această companie pe linia de plutire. Astăzi, de exemplu, au fost virați 7,1 milioane de lei – o sumă enormă și care reprezintă un efort uriaș al orașului – pentru ca societatea să poată să achiziționeze în continuare combustibil. În aceste condiții, eliminarea Primăriei Timișoara de la masa credală este pe cale să producă prejudicii majore orașului și demonstrează faptul că mizele sunt altele decât bunul mers al sistemului de termoficare și interesele timișorenilor”, mai spun cei din primărie.

De menţionat că tabelul cu masa credală este provizoriu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago