Administratie

Surpriză în ”acționariatul” SMTT. CJ Timiș își aprobă intrarea în cadrul organizației de transport public metropolitan

La începutul toamnei anului trecut, vicii de la Primăria Timișoara, Ruben Lațcău, și de la Consiliul Județean Timiș, Alexandru Proteasa, se certau ”la cuțite”, atunci când CJT solicita să intre în cadrul Asociației Societatea Metropolitană de Transport Timișoara – SMTT. Reprezentantul primăriei sugera că primarii PSD și PNL s-ar fi înțeles să ”deturneze” autobuzele din transportul local timișorean pentru a căra la oraș navetiștii din satele județului, prin intrarea administrației județene între membri SMTT. Ca o surpriză, la plenul din 26 ianuarie, aleșii Timișului vor avea de aprobat… intrarea CJT în SMTT.

Transportul public județean este la un pas de a se transforma semnificativ în următoarea perioadă, odată ce CJ Timiș va deveni membru în SMTT, organizația înființată chiar de Primăria Timișoara pentru a asigura curse regulate de transport pentru zona metropolitană a orașului. Municipalitatea timișoreană domina total SMTT, dar în ultima organizația a devenit tot mai ”rebelă”. E drept, și cursele aprobate ca fiind … metropolitane au depășit de mult regiunea din jurul Timișoarei, ajungând să ducă navetiști spre Foeni, de exemplu, unde este administrație USR, așa cum e și în capitala județului, de unde se și decide ce face SMTT https://debanat.ro/2021/09/proteasa-ii-raspunde-lui-latcau-pe-tema-smtt-se-plange-ca-nu-mai-poate-gestiona-smtt-ul_343977.html .

Situația s-ar putea schimba semnificativ, Consiliul Județean Timiș va vota, în 26 ianuarie, intrarea în rândul membrilor SMTT. Alin Nica va fi reprezentantul instituției în adunarea generală.

Se aprobă aderarea Județului Timiș la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Societatea Metropolitană de Transport Timișoara” în scopul dezvoltării și prestării serviciilor publice de transport de persoane pe întreg teritoriul județului Timiș. Se mandatează președintele Consiliului Județean Timiș ca reprezentant al Județului Timiș și al Consiliului Județean Timiș în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară”Societatea Metropolitană de Transport Timișoara”. Președintele Consiliului Județean Timiș poate desemna prin dispoziție reprezentanții Județului Timiș în organismele de decizie/execuție ale Asociației”, se spune în proiectul de hotărâre al CJT.

Odată intrați în organizație, cei de la CJT ar putea schimba modul în care SMTT decide rutele, interesul este ca și alte comune din Timiș să aibă legătură cu Timișoara, un lucru care se asigura cu autobuze pe trasee reglementate la CJT. Deci, ”furtul” autobuzelor de la Timișoara spre comune, deși sunt proprietatea Societății de Transport Local Timișoara, va fi mult înlesnită.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

3 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

3 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

4 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

4 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

5 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

8 ore ago