Primăria Timişoara

Se toarnă fundația la noua clădire de la Clinica de Balneologie Timișoara, iar bazinul de tratament cu apă termală este reabilitat/FOTO

Lucrările la Clinica de Balneologie de la Timișoara continuă și în acestă perioadă. Un număr de 50 de transporturi de beton vor ajunge pe șantier, acolo se toarnă acum fundația noii clădiri, operațiunea durează nu mai puțin de 10 ore.

Se lucrează atât la această nouă clădire, dar și la baza de tratament, unde se reface bazinul cu apă termală.

”La corpul nou de clădire se toarnă fundația și o parte din structură. La clădirea veche consolidăm structura. Avem o mobilizare susținută pe șantier și un flux continuu de vehicule și material: timp de aproximativ 10 ore vor fi turnate 50 de cife de beton pentru radier. Lucrăm la baza de tratament, unde refacem bazinul vechi și facem un bazin nou. Acestea vor fi racordate la rețeaua de apă termală. Ambulatoriul va avea o capacitate maximă de 500 de pacienți. Valoarea investiției este de 23,7 milioane (TVA inclus). Anul acesta sunt bugetați 10,2 milioane și avem în plan să executăm lucrarea până la finalul anului 2023”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Urmează realizarea proiectului tehnic pentru reabilitarea fațadei și a interiorului clădirii principale.

„Vrem ca, în acest an, să avem un proiect tehnic pentru reabilitarea fațadei, a interioarelor, a instalațiilor electrice, sanitare și termice, în așa fel încât în momentul în care aici, în spate, spațiul să fie finalizat, să putem să avem în execuție și partea din față. La sfârșit, vrem să avem o clinică de balneologie cu toate facilitățile la zi. Ea este funcțională și acum, dar într-o proporție foarte redusă”, a mai spus viceprimarul.

Proiectul de reabilitare a clinicii a fost demarat în anul 2019, de fostul primar al Timișoarei. Finanțarea este din bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar lucrarea va fi executată de societatea Alex-Dia Construct SRL. Durata de execuție de 21 de luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

3 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

4 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

10 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

11 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

13 ore ago