Administratie

Aproape 8500 de timișeni s-au autorecenzat în primele două zile de desfășurare a operațiunii

În ciuda problemelor de început a campaniei de recenzare a populației, aceasta a pornit în Timiș cu un număr de câteva mii de persoane deja recenzate. În jur de 8500 au completat deja formularele recensământului.
Luni, un număr de 2.811 timișeni au participat deja la recensământ, pentru ca marți alte 5.635 de persoane au lua parte la recensământ, am aflat de la, șeful Direcției de Statistică Timiș, Sorin Belea. Conform oficialului, primul recensământ a avut loc în anul 1948, atunci Timișul avea o populație de 588.936 de locuitori. La recensământul din 1992 figurau 700.033 de persoane, iar la ultimul recensământ din 2011 în Timiș figurau 683.540 de oameni.
În urma recensământului din acest an, șeful Direcției Regionale de Statistică Timiș apreciază că populația va înregistra un plus de 20.000 de persoane față de precedenta recenzare.
În acest moment, până pe 15 mai, oamenii se pot autorecenza. Fie online, fie în cadrul autorecenzării asistate. Cei care aleg această metodă vor beneficia de o zi liberă de la serviciu, conform legii, indiferent dacă se lucrează la o firmă privată, fie la stat.
În Timișoara există mai multe centre speciale, în toate cartierele, unde oamenii pot merge și beneficia de autorecenzarea asistată https://debanat.ro/2022/03/primarul-fritz-le-cere-timisorenilor-sa-se-recenzeze-toti-pentru-ca-orasul-sa-primeasca-mai-multi-bani-de-la-buget-unde-sunt-centrele-de-autorecenzare_362037.html.
Persoanele care nu apelează la această procedură vor fi ulterior vizitate de un recenzor, fizic. Recensământul se va termina pe data de 17 iulie.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

2 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago