Primăria Timişoara

Centrul de Proiecte primește în administrare Bastionul Primăriei Timișoara, un spațiu de 1300 de metri pătrați

Centrul de Proiecte, atât de drag administrației locale a Timișoarei, tinde să devină unul dintre cei mai invidiați deținători de spații din zona centrală a orașului. În ședința de plen de marți, consilierii locali au aprobat transferul în administrarea Centrului de Proiecte a părții de Bastion care aparține municipalității.

Pe lângă sediul excelent, ”la cheie” pe care îl deține în Piața Libertății, Centrul de Proiecte are acum în administrare și partea dreaptă a Bastionului Theresia. Spațiul are o valoare impresionantă, de 2,5 milioane de lei și a fost folosit ca și galerie de artă și locație pentru diferite evenimente, fiind acordat unui operator privat. După mai mulți ani de dispute, spațiul a revenit la primăriei, iar acum la Centrul de Proiecte. În perspectiva Capitalei Culturale, ni se spune în proiectul de hotărâre.

„Se aprobă darea în administrare către Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, pe o perioadă de 5 ani, a imobilului din Timişoara, str. Popa Șapcă nr.4, înscrisă în CF nr.415367 Timișoara, CF vechi 67671, nr.top 463/5, 463/6, care se află în proprietatea Primăriei Municipiului Timişoara și în evidența patrimonială a Municipiului Timișoara, cu nr. de inventar 18865 și valoarea de inventar 2.505.848,05 lei, cu scopul desfășurării programelor culturale”, se spune în proiectul aprobat de consilierii locali.

Imobilul situat în Timişoara, str. Popa Șapcă nr.4 are o suprafață de 1391,76 mp. și se află în proprietatea Primăriei Municipiului Timişoara. Acolo vor fi necesare și lucrări de reabilitare a spațiilor, cel mai probabil municipalitatea le va face.

Textul hotărârii ne oferă și o motivare criptică, aproape filozofică, legată de motivul acordării.

Scopul pentru atribuirea  în administrare a imobilului Bastion – este pentru susținerea guvernării locale, orientată spre cele 2 politici publice active:  Strategia Culturală a Muncipiului Timișoara 2014-2024 și Programul Cultural  “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în 2023. Pentru a susține acest scop, Centrul de Proiecte vrea să organizeze un apel deschis pentru propuneri de programe culturale în spațiile de la Bastion și deschise către diferite categorii de public”, se mai spune în proiectul aprobat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Veniți la Picnic în Pusta Banatului, STPT vă duce cu vaporașul la Otelec

Duminică, la Otelec va avea loc evenimentul "Picnic în Pusta Banatului", organizat de primăria din…

2 minute ago

PPC Energie își actualizează sistemele informatice. Pagina de internet și mai multe servicii online nu vor fi, temporar, disponibile

PPC Energie anunță că își actualizează sistemele informatice, în perioada 19 – 23 septembrie, ca…

11 minute ago

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 17 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

15 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

16 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

18 ore ago