Consiliul Judeţean Timiş

Consiliul Județean Timiș obține un milion de lei, bani europeni, pentru a asigura siguranța sanitară în șapte școli speciale

CJ Timiș a semnat contractul de finanțare pentru implementarea unui proiect în valoare de aproape un milion de lei, fonduri europene. Vor fi șapte unități de învățământ care vor beneficia de echipamente de protecție și prevenție. Proiectul a fost depus în data de 8 ianuarie anul trecut, iar contractul de finanțare a fost semnat zilele trecute.

Beneficiari sunt elevii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din școli speciale de stat din Timiș finanțate de Consiliul Județean. Vorbim de șase unități de învățământ din Timișoara (liceele „Iris” și „Gheorghe Atanasiu”, centrele școlare pentru educație incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, „Paul Popescu Neveanu” și „Constantin Pufan”, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”) și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș.

Tratăm cu maxim interes aceste unități de învățământ care se află în grija Consiliului Județean Timiș. Printre prioritățile noastre se numără condițiile sanitare, infrastructura educațională, dar mai ales creșterea rezilienței per ansamblu. Un bun exemplu în acest sens este Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș, unde creștem considerabil calitatea spațiilor de studiu, printr-o investiție de milioane de lei. Depunem eforturi pentru a spori gradul de siguranță sanitară, cât și pentru a asigura condiții demne pentru elevi și cadre didactice. Este o manifestare a respectului pe care-l purtăm copiilor, familiilor și celor care le asigură pregătire educațională și îndrumare în viață”, spune administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile.

Proiectul se va derula pe o perioadă de șase luni, până în august 2022. Activitatea principală constă în dotarea cu echipamente de protecție medicală împotriva agenților biologici – mănuși și măști chirurgicale de unică folosință, antiseptice și dezinfectante, echipamente pentru dezinfecție și produse de curățenie – dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant cu senzor, cât și săpun lichid antibacterian.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ziua de 1 Iunie, ADID Timiș organizează în diferite locații activități educative privind gestionarea corectă a deșeurilor în locații diferite

De 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, ADID Timiș anunță desfășurarea unor activități…

4 ore ago

Primăria Timișoara a început să amenajeze deja celebra stradă Cezar

Strada Cezar, care leagă Bulevardul Loga de Parcul Copiilor, a intrat astăzi în amenajare, după…

5 ore ago

Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara îl dă jos de pe un panou publicitar pe Nicolae Ciucă

În urma unei sesizări depuse de Partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor,Biroul Electoral de Circumscripție nr.…

6 ore ago

Primăria a amenajat al treilea spațiu de tip drop off, la grădinița 32

Primăria Timișoara a amenajat o nouă zonă specială de unde părinții își pot lăsa și…

7 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a intrat în clasamentul RUR 2024

Universitatea de Vest a fost clasificată pe primul loc în Timișoara și a șasea din…

7 ore ago

Evenimente speciale într-o lună iunie magică, puse în scenă de Centrul de Cultură şi Artă/FOTO

Cireșar aduce la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș spectacole, expoziții, Flashmob-uri de…

9 ore ago