Social

Doi migranţi din India au devenit… călăuze pentru alţi conaţionali. Ambii au ajuns după gratii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiş și al Sectorului P.F. Lunga, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au reținut mai mulți cetăţeni din India, implicați în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi.

Astfel, de la sfârșitul lunii februarie, polițiștii de frontieră, coordonați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au derulat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea reținerii unor persoane care ar avea în preocupare traficul de migranți. Pe timpul investigaţiilor derulate, s-a stabilit că cei în cauză, cetăţeni din India, adăposteau în diferite locații conaționali pe care apoi îi ajutau să treacă ilegal frontiera.

În data de 26.02.2022, în urma unor acțiuni preventive, au fost opriți și legitimați în municipiul Timişoara, doi cetățeni din India, care nu își justificau prezenta în zonă, fapt pentru care au fost conduși la sediul ITPF Timişoara pentru verificări.  În continuarea cercetărilor, în data de 27.02.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Timiş au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiş, la un imobil din municipiul Timişoara. Pe timpul percheziției efectuate au fost descoperite adăpostite în imobil un număr de 15 persoane cetățeni din India, parte dintre ei cu documente temporare de identitate pentru solicitanții de azil.

În urma investigațiilor efectuate și a audierii celor în cauză, a rezultat faptul că două persoane, K.A. şi S.J., cetăţeni indieni, au închiriat imobilul din municipiul Timișoara cu scopul de a adăposti conaţionali şi de a-i ajuta să treacă ilegal frontiera. Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar față de K.A., cetățean indian, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile și pentru S.J., s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 zile.

A încercat să fugă, dar a ajuns în Arest

Câteva zile mai târziu, la data de 6.03.2022, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Lunga au depistat pe DN 59 C, între localitatea Teremia Mare și Comloșu Mare, trei persoane, doi adulți şi un minor, care se deplasau spre linia de frontieră. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că una dintre persoane este S.J., care a încercat să treacă ilegal frontiera în scopul sustragerii de la tragere la răspundere penala sau de la executarea unei pedepse ori a unei masuri educative privative de libertate (având în vedere că pe numele său era emisă măsura arestului la domiciliu).

Persoana în cauză a fost preluată de polițiștii din cadrul I.P.J. Timiş, iar în data de 8.03.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto: arhivă

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

3 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

4 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

6 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

6 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

7 ore ago