Primăria Timişoara

Dominic Fritz cere, alături de 100 de primari europeni, oprirea războiului din Ucraina și deschiderea de coridoare umanitare pentru civili

O scrisoare semnată de 100 de primari europeni cere statelor europene să oprească atacul Rusiei asupra Ucrainei. Documentul face referire directă la orașul Mariupol, care în aceste zile este ”tocat” de bombardamentele ”operațiunii speciale” ruse.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este printre semnatarii scrisorii. Prin acest apel se cere forțarea deschiderii de coridoare umanitare reale în Ucraina de către armata rusă. De asemenea, Uniunii Europene i se cere să acționeze în solidaritate și cu rapiditate pentru a lua decizii cu privire la primirea și integrarea refugiaților. Semnatarii mai cer, de asemenea, ca toate statele europene să înceteze orice raport comercial cu Rusia.

”Solidaritatea europeană cu privire la acest război este esențială, iar statele europene trebuie să acționeze pentru a opri pierderile de vieți. Condamnăm ferm acțiunile Rusiei și cerem eliberarea imediată a tuturor celor care au fost capturați, reținuți și, cel mai probabil, torturați, inclusiv a primarilor din Melitopol și Dniprorudne”, se spune în scrisoare.

Numărul primarilor care aderă la acest apel este în creștere constantă. Printre cei care au semnat, se numără și primarii din Manchester, Lyon, Lisabona, Varșovia, Barcelona, Florența, Mannheim.

„Timișoara este un oraș european și aparține unui stat membru al Uniunii Europene. Principiile la care aderăm sunt principiile liberale și democratice, care stau la baza instituțiilor noastre și permit și întrețin pacea între noi. Acesta este motivul pentru care putem trăi împreună, stat lângă stat, om lângă om. Acțiunile Rusiei nu pot fi tolerate, iar solidaritatea noastră este cu cei care suferă din cauza unui dictator și agresor, lipsit de rațiune”, transmite primarul Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

2 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

7 ore ago