Politica

Raoul Trifan pune punctul pe i: Prima grijă a lui Alin Nica este să-și mulțumească mașinăria de partid

Senatorul USR de Timiş Raoul Trifan afirmă că preşedintele PNL al CJ Timiş, Alin Nica, se opune puternic procesului de restrucurare al STPT fiindcă are de protejat o „haită de politruci”. El afirmă că marea problemă a lui Nica este faptul că la Consiliul Judeţean are prea puţine fonduri ca să mulţumească întreaga “maşinărie de partid”, astfel că vrea bani şi din alte locuri, cum ar fi STPT.

În războiul dintre primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a intervenit şi senatorul USR Raoul Trifan. El afirmă că motivul pentru care președintele PNL Timiș nu vrea restructurarea STPT este că protejează o “haită de politruci adânc înșurubați pe posturile călduțe ale societății”.

“Că Alin Nica este paralel cu ideea de returnare a investițiilor și de calitate a serviciilor este de înțeles. Omul nu a lucrat în viața lui pe piața liberă a muncii. Toată viața profesională și-a petrecut-o prin diverse funcții politice. Așa că prima lui grijă este să-și mulțumească mașinăria de partid, cea care l-a făcut din primăraș de comună baron peste județ. De fapt, aceasta este principala miză pentru PNL și PSD în județul nostru și motivul atacurilor zilnice pe care le lansează înspre administrația USR. Când Dominic Fritz a câștigat alegerile, useliștilor li s-au năruit perspectivele. Pilele înrădăcinate în toate instituțiile și-au văzut scaunul pus în pericol, iar fluxurile de bani publici au încetat să curgă spre firmele de casă ale PNL și PSD”, a afirmat Trifan.

El spune că acum “aparatul de sifonat bani publici” s-a mutat la Consiliul Judeţean, o instituție cu buget mai mic decât al Timișoarei, adică mai puțini bani de deturnat.

 “Aceasta este de fapt marea problemă a lui Alin Nica: secarea surselor de bani publici prin care șefii deserveau întreaga mașinărie de partid. Din păcate pentru ei, noi nu ne vom opri. Vom curăța administrația din Timișoara, instituție cu instituție. Iar din 2024 o vom curăța și pe cea din județ”, a încheiat Trifan.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago