Grupul de consilieri judeţeni ai PSD a depus un amendament privind înfiinţarea unui serviciu de tip Salvamar la Lacul Surduc. Executivul CJ Timiş nici măcar nu a supus amendamentul la vot sub pretextul nevoii unui timp mai îndelungat pentru studierea acestuia.
Având o suprafaţă de 460 de hectare, lacul Surduc este cel mai mare lac din judeţul Timiş, fiind o destinație turistică foarte frecventată în timpul sezonului estival pentru activități de agrement, înot sau cicloturism. Activitățile de agrement se desfăsoară în momentul de față fară nici o reglementare privind securitatea cetățenilor, afirmă consilierul judeţean PSD Alexandru Iovescu
“Am depus astăzi, împreună cu colegii mei din grupul PSD din CJ Timiș, un amendament privind înființarea unui Compartiment Public de Salvare acvatică – Salvamar destinat Lacului Surduc. În amendament am propus crearea a 2 posturi de execuție de Salvatori Acvatici calificaţi în cadrul organigramei Direcției de Prestări Servicii Timiș, cu scopul de a fi sincronizat cu Compartimentul Public Salvamont, având în vedere că ambele se adresează Reliefului montan, Masivul Poiana Ruscă și pot beneficia de aceleași costuri de administrare a unui sediu, cât și a bazei material”, a transmis Alexandru Iovescu.
El menţionează că Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”BANAT” a fost solicitat prin apelul unic de urgență 112, să intervină pe raza Lacului Fârdea (Surduc) la şapte intervenții, în anii 2019 și 2020.
“Cred că, într-o situație de accident acvatic sau înec este nevoie de o intervenție promptă a unui serviciu profesionist cât mai repede cu putință. Cu tot profesionalismul și promptitudinea intervențiilor cu care ne-a obișnuit ISU BANAT, intervențiile de salvare se pot tranforma de cele mai multe ori în intervenții de căutare, datorită distanței la care se află stația locală ISU, iar un Serviciu public de Salvamar pe raza lacului Surduc ar conduce la intervenții prompte, la creșterea securității cetățenilor din zona de agrement și conduce la dezvoltarea serviciilor turistice oferite în perimetrul lacului Surduc. Din păcate amendamentul nu a fost supus votului la inițiativa conducerii executive a CJ Timiș, argumentată de nevoia de timp pentru fundamentarea necesității și a cheltuielilor implicate. Cred că, administrația publică locală are nevoie de dinamism, determinare și rezultate pentru nevoile actuale ale comunităților pe care le reprezentăm”, a conchis Iovescu.
La Timișoara a ajuns și ultimul din cele 17 tramvaie produse de Bozankaya, în lotul…
SCM winsed.swiss Timișoara o înfruntă pe CSM CSU Oradea duminică, de la ora 18:00, în…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar și Expert Business Center…
Consiliul Județean Timiș va trebui să semneze un acord de colaborare cu primăriile din Dumbrăvița…
Mai sunt doar câteva zile din acest an, iar dacă licitația pentru realizarea unei noi…
Peste 60% dintre români consideră că decizia Curții Constituționale a României de a anula turul…