Social

Universitatea de Vest Timișoara a fost inclusă în topul World Leading Universities

Universitatea de Vest Timișoara a fost inclusă în cadrul unui top internațional care cuprinde primele o mie de unități de învățământ superior din lume. Instituția timișoreană este plasată pe locul 977.

Conform noilor date de clasificare generală Top World Leading Universities (RankPro) 2021-2022, Universitatea de Vest din Timișoara a fost inclusă în topul primelor 1.000 de universități din lume. Astfel, UVT ocupă poziția 977 din primele 1000 universități ale lumii, iar la nivelul celor 424 de universități din Europa, selectate în acest clasament global, UVT se clasează pe poziția 419.

Alături de UVT, în topul mondial mai apar trei universități românești: Universitatea din București pe locul 632, Universitatea Ioan Cuza din Iași pe locul 661, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj pe locul 713.

Pe baza metodologiei RankPro, universitățile sunt ierarhizate pe baza dinamicii indicatorilor de calitate a programelor de studii oferite de universități, dar și prin interpretarea disponibilității și caracterului complet al informațiilor online privind activitățile universitare, privind capacitatea și reputația universităților la nivel

național și internațional.

„UVT se află în prima ligă a universităților lumii, în ierarhia primelor o mie de universități de pe glob. Mai avem foarte multe trepte de calitate de parcurs, pentru ca să ajungem la nivel celor mai strălucite universități ale acestui top, însă acum, odată intrați în ierarhia academică a lumii dezvoltate, prin indicatori de vizibilitate și prezență internațională, avem obiective și mai înalte, care ne obligă. UVT, ca universitate europeană membră a rețelei europene UNITA, își vede confirmată recunoașterea internațională prin prezența în cele mai importante ranking-uri globale, care se constituie în garanții valorice oferite studenților UVT, viitori profesioniști europeni”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Clasamentul integral poate fi găsit pe internet, la adresa https://www.cicerobook.com/en/rankpro

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: topuvt

Recent Posts

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

O oră ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

O oră ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

2 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago