Economic

ADR Vest Timișoara pregătește o rețea regională de transport interurban

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest are în vedere alocarea de bani europeni pentru dezvoltarea unei rețele de transport interurban. Proiectul este doar la început, deocamdată se discută despre realizarea unui cadru instituțional care să susțină un asemenea proiect, a spus Sorin Maxim, directorul instituției regionale.

Uniunea Europeană dorește să investească bani mulți în cadrul unui proiect de realizare a unei Europe Verzi. Iar componenta destinată transportului public are o importanță semnificativă în cadrul acestui pact verde. Sorin Maxim, directorul ADR Vest, vorbește despre alocarea de bani în această direcție. Mai precis despre o rețea de transport interurban.

”Avem, în ceea ce privește Europa Verde, componenta ce se numește o Europă Conectată, pe mai multe paliere, în primul rând mobilitatea pe zona urbană. Încercăm, ca un program pilot, încercăm să finanțăm o rețea de transport interurban în care să țintim în principal orașele mari și zonele de atracție turistică să acoperim cumva cu o rețea de transport, și pentru weekend, dar și în timpul săptămânii punctele de interes ale regiunii. Spun un proiect pilot, pentru că nu am alocat o sumă foarte mare, partea cea mai complexă este constituirea unui cadru instituțional care să funcționeze. Evident, aici vom avea parteneriate și cu operatori privați”, a declarat Sorin Maxim, în cadrul unei emisiuni la West City Radio.

Nu vor fi uitate nici drumurile județene.

”Vom finanța drumurile județene în continuare, sunt deja patru drumuri alese, Consiliu pentru Dezvoltare Regională Vest le-a aprobat, vorbim de 158 de milioane de euro din care 100 de milioane sunt pentru drumuri județene, restul pentru rute ocolitoare sau drumuri în jurul orașelor, pasaje, pasarele, poduri care să scoată traficul din oraș”, a mai anunțat Sorin Maxim.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

4 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago