Administratie

Alegerile din Serbia amână autostrada spre Belgrad. Doar cu o lună

Luna aprilie urma să aducă semnarea acordului în vederea realizării autostrăzii dintre Timișoara și capitala Serbiei, Belgrad, dar deocamdată momentul a fost amânat. Aceasta, până la constituirea noului guvern sârb, în urma alegerilor de săptămâna trecută.

Înțelegerea la nivel de guvern între România și Serbia, în vederea stabilirii detaliilor de conectare între autostrada Timișoara – Moravița și Vârșeț – Belgrad, nu va fi semnată în aprilie, așa cum se convenise inițial, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Cererea de amânare a venit de la partea sârbă, aceasta pentru că săptămâna trecută în țara vecină au fost programate alegeri parlamentare, iar până la realizarea procedurilor birocratice pentru constituirea noului guvern s-a decis amânarea semnării memorandumului.

”Era prevăzută întâlnirea pe 18 / 19 martie, aceasta a fost convocată la solicitarea părții sârbe. S-a amânat pentru luna mai. În Serbia au avut loc alegeri. Asemenea întâlniri se discută la nivel de minister al afacerilor externe. A venit solicitare de la sârbi să fie amânată semnarea acordului până după constituirea noului guvern. Suntem în contact, ei ne vor transmite după constituirea noului guvern, data la care ne vom întâlni. Sper să fie cât mai repede, să semnăm memorandum. Această autostradă e parte a unui proiect important, la nivel european. Chiar ieri am vorbit cu doamna ambasador a României la Belgrad”, a declarat Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago