Primăria Timişoara

Colaborare cu o firmă de reciclare a deșeurilor. Primăria Timișoara montează tomberoane inteligente în Piața Victoriei, Piața Libertății și alte zone din oraș

Cetățenii timișoreni vor putea să recicleze deșeuri în timp ce se plimbă pe Corso, ei având la dispoziție, în zona centrală mai multe tomberoane inteligente, care vor fi alimentate cu curent de la panouri solare. Asemenea instalații, care se numesc Big Belly Smart City, vor fi montate în zece locuri din oraș.

Primăria Timișoara și societatea comercială Greenpoint Management S.A. vor încheia, pentru o perioadă de un an, un acord de colaborare pentru amplasarea unui număr de 10 coșuri ”BIG BELLY” SMART CITY în municipiul Timișoara, acestea fiind sisteme smart invoatoare de colectare selectivă a deșeurilor.

În cadrul acestui acord, care urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Timișoara, administrația publică locală și Greenpoint pun la dispoziția cetățenilor un sistem de colectare inteligentă a deșeurilor, prin amplasarea pe domeniul public a unui număr de 10 tomberoane (cu două compartimente), prevăzute cu compactoare și alimentare prin panouri solare.

Cele 10 amplasamente asupra cărora s-a convenit sunt: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Nouă, Platou Dâmbovița, Profi Calea Șagului, Colegiul Tehnic E.Ungureanu, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic G. Moisil și Casa Căsătoriilor.

De asemenea, cele două entități își propun să deruleze campanii de conștientizare pentru locuitorii municipiului Timișoara, în vederea schimbării atitudinii și comportamentului asupra mediului în viața fiecărui individ, prin creșterea gradului de informare a locuitorilor cu privire la necesitatea unui comportament ecocivic adecvat.

Aceste campanii se desfășoară în concordanță cu legislaţia naţională și în acord cu politicile europene în domeniu, care stabilesc măsurile necesare protejării mediului şi a sănătăţii populaţiei, prin prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generării şi gestionării deşeurilor de ambalaje, aşezând prevenirea şi reciclarea la rang de principii prioritare în cadrul legislaţiei şi a politicii de prevenire a generării şi de gestionare a deşeurilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

34 de minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

O oră ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

O oră ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago