Şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu, afirmă că cele cinci olimpiade naţionale organizate în Timişoara au însemnat o reuşită. Ea a răspuns unor critici dure formulate de mama unui elev din Iaşi vizavi de modul de organizare a olimpiadelor în Timişoara.
Mama unui elev din Iaşi s-a plâns, într-o postare pe Facebook, despre condiţiile mizerabile pe care fiul ei le-a găsit la Internatul Colegiului Henri Coandă, unde a fost cazat în timpul Olimpiadei Naţionale organizate la Timişoara. Postarea acesteia a fost preluată de mai multe site-uri din Iaşi, dar şi centrale.
“Mergi cu trenul aproape 18 ore ca să participi la marea olimpiadă românească. Ajungi obosit și înfrigurat la cazare și speri să ai noroc să găsești un loc rezonabil. N-ai avut. Mirosuri grele, de praf, de mucegai, de papuci nespălați, te întâmpină de la intrare. Priveliștea e de nedescris: de la gumă de mestecat lipită „grațios” pe marginile patului, la „parchetul” scorojit, stropit cu diverse, până la marginile ferestrei greu prăfuite și răsuzate, scaune, dulapuri, masă de nefolosit; toate te îndeamnă să pleci înapoi spre gară, să faci cale-ntoarsă. Încerci să te abții din plâns, să cauți soluții, că doar ești mare și a doua zi trebuie să dai tot ce poți mai bun; ai venit la cea mai grozavă competiție la care visai. Te întrebi: dormi cu masca pe nas sperând să poți respira cât de cât bine sau cauți un hotel? Alegi hotelul măcar pentru prima noapte, că a doua zi e marea competiție și vrei să te odihnești. Teoretic sunt în această „încleștare” cei mai buni elevi din țară din domeniul tău.
(…) Cinstit era, dacă nu poți decent organiza, să lași pe alții s-o facă. Sau măcar găsiți cei ce umblă cu ocaua mică… Fonduri poate că or fi fost, dar cine să șteargă jegu’?”, a scris femeia, însoţinmd postarea de mai multe fotografii.
Aura Danilescu, şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, a reacţionat imediat, afirmând că majoritatea elevilor au fost mulţumiţi de condiţiile găsite la Timişoara
“Legat de postarea apărută în spațiul public, privind imagini din incinta Colegiului H.Coandă, vă facem următoarele precizări:
– pentru organizarea celor 5 olimpiade naționale au muncit, timp de luni bune, colegii mei din ISJ și colegii din unitățile de învățământ, depunând eforturi mari pentru ca aceste olimpiade să se desfășoare într-un mod cât mai perfect posibil;
– a fost nevoie de sponsori, de adrese peste adrese îndreptate spre autoritățile locale, de detalii în cele mai mici amănunte, de zile de Sărbătoare legală petrecută în școală, de emoții, rugăminți și multe altele;
– nu-mi pot asuma reușita evenimentelor, pentru că acestea au fost într-un procent foarte, foarte mare reușite, pentru că munca au făcut-o ei și nu doar în ultima lună;
– Cazarea pentru toți elevii a fost asigurata in proporție de 90% *de unitati de învatamant* din sistemul preuniversitar, iar UVT si Universitatea Politehnica, contra cost, au asigurat servicii de cazare si masa pentru 10% din elevi.Toate costurile sunt acoperite de Ministerul Educatiei, si o parte dintr-un proiect cu fonduri nerambursabile aprobat de Centrul de proiecte din cadrul Primăriei Timisoara (…)
– Din discuşţia purtată cu doamna director de la Colegiul Coandă, ni s-a confirmat faptul ca nu s-au primit contestații, ci doar mulțumiri (…)
– Revenirea studenților la cursuri, aproximativ 15.000 de studenți, a împiedicat UVT-ul sa ne asigure cele 250 locuri promise inițial, iar in situația de forță majoră, noi am fost obligați sa luam si cele 100 de locuri de la Coanda.l, care nu erau prevăzute pentru ocupare.
CONCLUZIE- Ne-am străduit cu tot ce am putut și personalul nedidactic au stat în bucătărie, pentru copiii ce au plecat de Înviere pe tren, până vineri seara târziu, gătind fel de fel de specialități. În mod sigur am oferit tot ce s-a putut. Condițiile de cazare în internate, nu sunt o necunoscută pentru nimeni, pentru niciun județ și copiii din Timiș când pleacă în alte județe, în cea mai mare parte stau în condiții similare. Ne-am bucura cu toții să avem sume alocate pentru a-i caza în hotel de 4 stele, pentru că ei sunt copiii cu care ne mândrim și sunt cei care reprezintă România. Din păcate, nu se pot face minuni și spațiile nu pot fi reabilitate de unitățile de învățământ, ele fiind proprietatea Consiliilor locale. În ultimii doi ani și datorită contextului pandemic și a situațiilor similare și în alte internate, acestea nu au fost reabilitate.
Pozele surprinse de părinte sunt ușor tendențioase, ele fiind realizate la lemnăria ferestrelor, foarte veche de altfel, respectiv în spatele unei nișe, unde erau rafturi și ele este drept extrem de vechi. Nu a fost fotografiat mobilierul întreg din cameră și nu a surprins decât părțile negative. Camerele au fost curate, perdele spălate și atât cât se poate în spații vechi, fără investiții de ani de zile, s-au asigurat condițiile de igienă, fără a putea fi înlocuit mobilierul din sumele primite pentru organizarea evenimentului”, a reacţionat Danielescu, prezentând, la rândul ei, mai multe fotografii.
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor…
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel…
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul…
Societatea Piețe S.A. Timișoara anunţă că vine în sprijinul producătorilor și timișorenilor în perioada sărbătorilor…
Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD se retrage “cu demnitate” din coaliție, dar va…
Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte…