Opinii

La ce „regi” avem, să vedeți cum a ajuns „Perla Coroanei”

Că tot am sărbătorit 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Timiș e bine de știut că această instituție se ocupă, printre nu multe altele, și de calitatea unei părți dintre drumurile pe care circulăm auto în județul ăsta. Știți cum i se zicea drumului județean 691 Timișoara – Lipova la ultima reabilitare completă? Nu, nu „drumul lui Șipoș”, după numele președintelui C.J. care a ctitorit această lucrare la ultima reparație capitală, nici „drumul oaselor”, cum era înainte de reabilitare, ci „Perla Coroanei”. Adică era de bine. Drumul arăta normal, dar era „Perla Coroanei”, ca să vă faceți o idee cum erau celelalte.

Arădenii mureau de ciudă că Timișul, prin acea parte a drumului care-i aparținea, arăta ca șoseaua spre Karlovy Vary, iar al lor de la Alioș încolo era ca „autostrăzile” pentru cai din Mongolia. Regimul Falcă de la Arad nu voia să bage bani, gândea că drumul e folosit mai mult de timișeni, dar să vedeți astăzi cum arată „Perla Coroanei”! Au trecut atâția președinți de CJ și cine n-are treabă cu mersul la Lipova, dincolo de racordul la autostradă, la Giarmata, începe să-și bage ceva și-n „perlă”, și-n „coroană”, deși aceasta nu mai e pe capul lui Dan Ioan Șipoș, nici a lui Constantin Ostaficiuc, nici a lui Călin Dobra sau Sorin Grindeanu de la PSD, ci tocmai la liberalul Alin Nica.

S-a mai scris despre neputința CJ Timiș de a termina lărgirea DJ691 până la autostradă. Nici măcar la acest mare adevăra nu mă refer. Contractantul neserios, falimentul, lipsa de bani, ghinion, vorba președintelui Iohannis, nu mai contează, cu asta ne-am obișnuit, strângem din dinți pentru câțiva kilometri, căci știm că ne așteaptă 1700 km până la Amsterdam. Zilele trecute am fost până la Lipova și ce să vezi? Dezastru pe „perlă”. Salbă de gropi pe tronsoane de zeci de metri, denivelări serioase de camioanele ce cară piatră de la tot felul de cariere din zonă, apa de la ultima ploaie a umplut niște gropi aproape până la genunchi… Cunoști drumul, ajungi teafăr acasă. Nu cunoști, poți ajunge în șanț, fără probleme! Asta până la intrarea în județul Arad. Mai departe au reabilitat vecinii. S-a mutat „Perla”.

În Timiș e praf. Sunt urme de plombe, probabil că în urmă cu ceva ani s-a lucrat ceva pe DJ 691, dar nu recent. Contribuabil fiind, nici nu mai contează de ce e așa prost drumul. Că instituția proprietară nu are bani, că nu are chef, că este un drum județean, la urma urmelor, niște „țărani” umblă pe el. Am vrut doar să ofer o pată de culoare celor care au sărbătorit 30 de ani de spectaculoasă activitate a Consiliului Județean Timiș. Despre gunoaiele de pe drumurile județene vom vorbi odată și-odată, așa cum am promis.

Apropos de premii, Sorin Grindeanu a fost laureat și el pentru aportul adus la dezvoltarea instituției în cele câteva luni cât a stat președinte. Prea puțin pentru un om politic așa de mare. Prea puțin pentru „Coroană”. Să se întoarcă dumnealui președinte din 2024 sau să ducă drumul la dumnealui, la Ministerului Transporturilor, și altfel va arăta „Perla”! 2022 este anul în care „Perla Coroanei” ar trebui refăcută. Anul trecut s-a dat certificatul de urbanism, anul ăsta vin banii? O fi gata până-n alegeri?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

17 minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

37 de minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

O oră ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

16 ore ago