Timp liber

Luna viitoare, Florin Piersic Jr., Marcel Iureș, George Mihăiță, Mihai Bendeac urcă pe scena Operei timișorene

Luna mai aduce spectacole de teatru impresionante pe scena Operei Române din Timișoara. Nume precum Florin Piersic Jr., Marcel Iureș, George Mihăiță, Mihai Bendeac sau Mihaela Teleoacă vor putea fi admirate și aplaudate la finalul reprezentațiilor programate.

În 2 mai, Florin Piersic Jr. prezintă publicului timișorean noua sa creație: Freak Show Vol. 2, aducând în fața spectatorilor noi personaje menite să creioneze o societate aflată în decădere. „FREAK SHOW VOL.2 nu este nicidecum o „continuare” a one-man-show-ului pe care Piersic jr îl joacă de nouă ani. Ambele spectacole sunt construite, conceptual, ca niște suite de monoloage. Fiecare monolog înfățișează un alt personaj. Esența de bază este comedia, dar elementul tragic se insinuează deseori în poveștile lui Piersic jr.

Realizat după un material scris de Florin Piersic jr, în regia și interpretarea sa, FREAK SHOW VOL.2 este spectacolul care își propune să nu îi dea voie spectatorului să își coboare ochii spre smart-phone.”

În data de 9 mai, Marcel Iureș și George Mihăiță ne invită în Poiana lui Iocan, pe un text redactat de către Cătălin Ștefănescu.

„Cătălin Ştefănescu scanează aici românitatea din perspectivă rurală, cu acea înţelepciune populară vizionară, dar neputincioasă. „Fatalitatea“ de a fi român prilejuieşte un rechizitoriu filozofic, înţelegător într-o anume măsură faţă de un soi de neputinţă naţională care determină poziţionarea pe la coada istoriei. Moromete şi Cocoşilă fac un inventar al viciilor naţionale cu pilde din realitatea satului şi personaje care devin „exemplare“ fără a căpăta valenţe mitologice, oprite în zona anecdoticului, deci a umorului şi a savorii aferente, dar străbătute de un fior tragic.”

În 16 mai, Mihai Bendeac revine în Timișoara cu Nunta lui Krecinski, un spectacol aparținând Teatrului de Comedie. Alături de acesta, pe scena operei Române vor urca: Vlad Drăgulin, Mihaela Teleoacă, Gloria Găitan, Lucian Ionescu, Marius Drogeanu, Șerban Georgevici, Matei Arvunescu și Bogdan Ghițulescu.

Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migală de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu această ocazie în rândul celor mai captivanți regizori de teatru. În acest spectacol, fiecare replică și fiecare gag sunt dozate atent pentru a oferi spectatorului deliciul unei performanțe comice excepționale.

„Am creat acest spectacol după aceleași repere pe care le aveam vizavi de teatru la vârsta de 15 ani. Plus, bineînteles, un pic de experiență si maturitate. Nu sunt regizor. Sunt povestitor. Un povestitor care încearcă să-și folosească imaginația. Imaginația este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl avem. Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc. Vizionare plăcută și sper să uitați de orice altceva cât stați în sală.” (Mihai Bendeac)

Biletele pentru aceste reprezentații sunt disponibile online, în rețeaua iabilet.ro, pe platforma poftimcultura.ro și la casierie.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

21 de minute ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

30 de minute ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

4 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

5 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

6 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

9 ore ago