Social

USAMVB lansează, la Giroc, campania națională „Râuri de Cristal”

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara (USAMVBT) și Asociația Organizația Studenților USAB United Students Timișoara lansează, în data de 8 aprilie, la ora 10:00, în Giroc, deschiderea oficială a campaniei naționale „Râuri de Cristal” prin implementarea primului proiect al acesteia în județul Timiș.

Obiectivul principal al Campaniei „Râuri de cristal” este derularea pe parcursul anului 2022 a unei serii de proiecte implementate în 40 de județe ale țării și își propune ecologizarea a 1.000 km de cursuri de apă la nivel național.

Prin implementarea proiectului din 8 aprilie din județul Timiș se va ecologiza râul Timiș pe un segment din zona localității Giroc, denumit ,,Lunca Timișului”, pe o lungime de aproximativ patru kilometri.

Colectarea deșeurilor se va face selectiv, pe trei categorii, respectiv: materiale plastice/metalice, sticlă și deșeuri amestecate iar acestea vor fi predate către un operator autorizat.

La acțiunea de ecologizare vor participa voluntari ai ANCBP, studenți din cadrul USAMVBT, elevi ai liceului „David Voniga”, părinți și profesori, personal din Primăria Giroc, lucrători ai Apelor Române, angajați ai  RETIM Ecologic Service  SA, membri unui club de motoriști și ai altor parteneri.

De asemenea sunt așteptați voluntari din societatea civilă, localnici sau alți iubitori de natură. Este estimată participarea a peste 150 de persoane.

Scopul proiectului este formarea și dezvoltarea conștiinței ecologice și a comportamentului ecologic, conștientizarea populației privind importanța depozitării deșeurilor doar în locuri autorizate precum și a colectării selective în scopul reciclării. De asemenea, vor fi montate panouri de informare care vor prezenta situația ,,înainte” și ,,după” și vor fi distribuite constant în zonă pliante de conștientizare pe întreaga perioadă a anului 2022 în scopul menținerii de către cetățeni a zonei curate.

Partenerii principali ai proiectului „Râuri de cristal” inițiat de ANCBP în parteneriat cu USAMVBT, Asociația Organizația Studenților USAB United Students Timișoara derulat în data de 8 aprilie 2022 sunt: Primăria Giroc, Liceul Teoretic „David Voniga” Giroc, Administrația Națională Apele Române- Administrația Bazinală de Apă Banat, Consiliul Județean Timiș, Profi România, Poliția Locală Giroc, RETIM Ecologic Service  SA, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și Societatea Civilă.

 

 

 

 

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

32 de minute ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

56 de minute ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

2 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

2 ore ago