Social

Agitație la frontieră în jurul datei de 1 Mai, dar și zeci de fapte ilegale

În perioada 29.04-1.05.2022, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite. Au fost constate 24 de fapte ilegale la regimul juridic al frontierei de stat.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, iar în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară. În urma măsurilor dispuse la nivelul I.T.P.F. Timișoara, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei s-a desfăşurat cu operativitate. Aproximativ 600 de polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

Astfel, în perioada de referinţă, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control, pe ambele sensuri de deplasare, peste 35.000 de persoane, cetățeni români și străini şi 13.500 de mijloace de transport.

În acest weekend, cel mai tranzitat punct de trecere a fost P.T.F Cenad, la frontiera cu Ungaria, unde au efectuat formalităţile de control peste 10.000 de persoane, pe ambele sensuri de deplasare, cu 4.000 de mijloace de transport. Trafic intens a fost şi la frontiera cu Serbia, în P.​T.F. Porțile de Fier I, cu aproximativ 9.400 de persoane şi aproximativ 3.500 de mijloace de transport.

Nu în ultimul rând, în urma misiunilor derulate în zona de competenţă poliţiştii de frontieră au constatat, în această perioadă, 24 de fapte ilegale săvârşite atât de către cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat.

„În continuare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/”, se arată într-un comunicat al frontieriștilor.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago