Primăria Timişoara

Centrul de Proiecte al primăriei primește noi angajați, pentru cinematografele din subordine. Subiectul, motiv de dispute de o oră în plenul CLT

Consilierii locali din afara USR și conducerea Primăriei Timișoara au avut în plenul de marți un alt motiv de dispută alături de deja celebra Agendă Culturală, anume reoganizarea Centrului de Proiecte și angajarea de personal suplimentar în cadrul acestei structuri. „Opoziția” a folosit la maxim apariția în presa locală a unor informații legate de acordarea controversată a unor finanțări prin acest Centru de Proiecte și a insistat asupra acestei idei.

Proiectul înseamnă aducerea a 16 persoane în plus la Centrul de Proiecte, alături de cele 13 deja angajate. Personalul suplimentar ar urma să se ocupe despre cinematografele pe care primăria le deține acum.

Dar, cum subiectul e … fierbinte, consilierii locali, primarul, viceprimarul și directorul Centrului de Proiecte s-au contrat în argumente și contraargumente, pilde, declarații zemoase și alte asemenea. O oră au abordat doar această temă, desigur nu doar pe deblocarea unor posturi noi.

Ați pus câțiva oameni care și-au umplut conturile, acum veniți cu acest proiect de hotărâre”, a spus liberalul Adrian Lulciuc, adresându-se primarului Fritz.

Acesta i-a transmis că ar fi mai bine să îi urmărească cele spuse în conferințele de presă, acolo unde ar fi emis răspunsuri la această problemă.

Vrem să finanțăm cultură în acest oraș doar din considerente politice sau ce gust are primarul sau viceprimarul sau care sunt prietenii sau nu știu ce. Sau tindem să avem un mecanism care să angreneze toată comunitatea culturală, să construiască un ecosistem cultural deoarece cultura pentru Timișoara este un factor economic foarte important. Asta este întrebarea care este pe masă astăzi. Ați răspuns la o parte din această întrebare cu votul pentru Agenda culturală, acum trebuie să răspundeți la întrebarea: dacă vreți ca proiectele foarte lăudabile începute în mandatul dumneavoastră, care fac parte din dosarul de candidatură, pentru care Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală, dacă vreți ca aceste proiecte să și funcționeze în realitate. Și aici mă refer în primul rând la cinematografe. Centrul de Proiecte are nevoie de o echipă care să administreze aceste cinematografe”, a răspuns Dominic Fritz.

Întrebarea consilierul local Marius Craina, referitoare la valoarea salariilor a primit un răspuns decent, de la primar, prin care a aflat doar că oamenii de la Centrul de Proiecte se încadrează pe schema de salarizare de la primărie, dar și un răspuns din partea directorului de la Centru, care a spus doar că nu a venit la ședință să-și calculeze salariul.

În ciuda orei acordate declarațiilor diverse pe temă, proiectul a trecut și Centrul de Proiecte va avea noii angajați solicitați.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

4 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

4 ore ago