Primăria Timişoara

Conducerea Primăriei Timișoara și consilierii liberali au viziuni diferite asupra bugetului SDM

Consiliul Local Timișoara a aprobat în ultima ședință de plen bugetul Societății de Drumuri Municipale, care îi aparține. Suma votată, 49 de milioane de lei, a fost considerată mică de către aleșii liberali, aceasta în timp ce conducerea primăriei vede altcumva subiectul, spunând că acest buget nu include mai multe lucrări pe care SDM le va primi în lucru.

Dan Diaconu, consilier local liberal, spune că nevoile orașului sunt mari, iar SDM ar cam avea mai mult de lucru decât cele 47 de milioane aprobați pentru buget.

„Bugetul de 47 de milioane de lei previzionat este foarte mic și parcă văd că undeva în toamnă îl reducem la 70%, iar nevoile orașului sunt foarte, foarte mari și asta puteți vedea circulând prin oraș nu doar în zona de trotuare, dar infrastructura rutieră este din ce în ce mai degradată și o știți. Cred că este nevoie de o mai mare atenție pentru acest serviciu, iar atenția se vede și prin sumele care sunt alocate pentru cheltuielile de întreținere și reparație a drumurilor, trotuarelor, parcărilor dacă va fi cazul, noul serviciu mă gândesc că va produce anul acesta un minus, nu cred că va face un loc de parcare”, a spus Dan Diaconu în plenul CLT.

Nemulțumit a fost și un alt liberal, de obicei destul de vocal în plenuri, Simion Moșiu, care a întrebat de ce bugetul e așa mic. I-a răspuns Dominic Fritz.

Bugetul, așa cum este astăzi, pare subestimat și știm bine că SDM are și oameni și utilități care trebuie folosite la maxim ca să scoată un profit. O să se îmbunătățească situația. Dacă vă amintiți proiectul pentru prelungirea Căii Buziașului spre Moșnița este primul făcut prin atribuire directă către SDM. Avem și alte proiecte pentru care vrem să vă propunem să nu facem licitație și să le încredințăm firmei noastre (n.r. – SDM)”, conform lui Fritz.

Lucrările care urmează să fie executate vor crește sumele alocate societății. Ca mod de lucru, viceprimarul Ruben Lațcău a vorbit despre alocarea directă către SDM a unor lucrări, așa cum a fost cea de pe Calea Buziașului, în perioada următoare urmând să fie aprobate alte asemenea șantiere: străzile Ștefan Procopiu, Horia Hulubei, Eugen Coșeriu și Tristan Tzara. Valoarea acestora este de 40 de milioane de lei, iar banii vor ajunge tot la SDM. Vizate pentru a fi acordate în vederea reabilitării sunt alte trei străzi din zona Ronaț: Adam Mickiewics, Theodor Aman și Banul Severinului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

11 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

12 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

18 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

18 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

19 ore ago