Administratie

Dezvoltarea turistică a Lacului Surduc, din nou în atenţia Consiliului Judeţean

Membrii Comisiei pentru Agricultură, Dezvoltare Rurală şi Turism au avut o şedinţă la Fârdea, la întâlnire participând şi primăriţa comunei respective. Principala temă a discuţiilor a fost ca Lacul Surduc să ajungă zonă de interes turistic local cu ajutorul CJ Timiș.

La propunerea lui Alexandru Iovescu, preşedintele Comisiei pentru Agricultură, Dezvoltare Rurală şi Turism a Consiliului Judeţean Timiş, şedinţele acestei comisii vor avea loc în diferite localități din județ pentru a fi mai aproape de oameni și de problemele comunității. O primă astfel de şedinţă a avut loc la Fârdea, comună în care este amplsdat şi Lacul Surduc.

“Cred că pentru a găsi cele mai bune soluții e important sa fii acolo, în mijlocul comunității. Nu poți lua deciziile doar din birou mai ales atunci când e vorba despre turism si dezvoltare locală. Eu asta îmi doresc, să aflu care sunt problemele, să le duc mai departe in CJ și să venim cu soluții. Ședința de luna aceasta a comisiei s-a desfășurat la sediul primăriei din Fârdea și au participat pe lângă consilierii județeni și primarii comunelor Traian Vuia și Fârdea”, a explicat Iovescu

Primarul comunei Fârdea, Maria Murari (PSD), a pus pe masa de lucru a consilierilor judeteni posibilitatea ca zona lacului Surduc să devină zonă de interes turistic local cu ajutorul CJ Timiș.

“Susțin aceasta solicitare a primăriei. Lacul Surduc este o zona cu un potențial turistic extraordinar și trebuie să facem tot ce tine de noi pentru a atrage fonduri. În Austria și Germania astfel de lacuri sunt foarte bine puse in valoare. Vreau să văd că se întâmplă asta și în județul Timiş”, a mai spus Iovescu.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago