Primăria Timişoara

Dominic Fritz se pregătește de 1 Iunie. Se repară jocurile din Parcul Copiilor

Rămas fără reabilitare totală, Parcul Copiilor din Timișoara suferă în aceste zile reparații la jocurile care mai pot fi salvate, anunță primarul Dominic Fritz. E nevoie doar de o mână pricepută, spune oficialul. De cealaltă parte, fostul viceprimar Dan Diaconu vede diferit problema și… perspectiva din parc.

Facem ordine rând pe rând, reparăm ce se mai poate repara, ne vedem pe 1 Iunie, spune primarul.

”Continuăm lucrările de reparații a jocurilor din Parcul Copiilor. Rând pe rând, facem ordine în fiecare parc. După evaluarea făcută de colegii de la Direcția Infrastructură Verde și Horticultura multe din jocuri și echipamente pot fi păstrate și repuse în funcțiune după lucrări de reparații și întreținere. E nevoie de o mână pricepută și de grijă față de banul public. Le-am cerut colegilor din primărie să colaboreze cu cei de la Horticultura, care se ocupă de întreținerea parcului și să găsească cât mai repede soluții punctuale pentru echipamentele care pot fi redate copiilor. Toate costurile și eforturile sunt infime față de bucuria de a vedea din nou copii bucuroși în acest parc. Ne vedem de 1 Iunie în parc!”, spune Dominic Fritz.

În urmă cu doar cinci zile de la momentul prezentării lucrărilor de către Fritz, problema era abordată și de fostul viceprimar, Dan Diaconu. El vede diferit problema, prezintă cu totul alte imagini, cu un dezastru în parc, și spune că acolo ar fi trebuit doar pornit un program de reparații.

„În 2018 am început un proiect de modernizare a Parcului Copiilor. După multe discuții si presiuni din partea a tot felul de ”consultanți” am reușit să ducem proiectul la o fază de maturitate care să îi permită execuția. Proiectul prevedea adăugarea de echipamente de joacă noi și atractive pentru copii, pregătirea pentru utilizare a tunelului, cu ateliere pentru copii, a castelului, a cofetăriei, regazonări acolo unde era cazul, intervenții la amfiteatru și multe altele. S-a renunțat la proiect, evident, cu explicația că va face noua Horticultura o treabă grozavă și totul va fi ca nou. Treaba grozavă se vede în poze. Pare un subiect fără uriașa importanță, dar nu e. Pentru ca e, în fapt, un tipar ce se aplică și în cultură, în domeniul spațiilor verzi, în zona de infrastructură școlară șamd. E o prostie ce au făcut cei dinainte, noi reformăm. De cele mai multe ori “reforma” are semnul minus la rezultate”, a scris Diaconu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

15 minute ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

39 de minute ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

O oră ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

4 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

4 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago