Rămas fără reabilitare totală, Parcul Copiilor din Timișoara suferă în aceste zile reparații la jocurile care mai pot fi salvate, anunță primarul Dominic Fritz. E nevoie doar de o mână pricepută, spune oficialul. De cealaltă parte, fostul viceprimar Dan Diaconu vede diferit problema și… perspectiva din parc.
Facem ordine rând pe rând, reparăm ce se mai poate repara, ne vedem pe 1 Iunie, spune primarul.
”Continuăm lucrările de reparații a jocurilor din Parcul Copiilor. Rând pe rând, facem ordine în fiecare parc. După evaluarea făcută de colegii de la Direcția Infrastructură Verde și Horticultura multe din jocuri și echipamente pot fi păstrate și repuse în funcțiune după lucrări de reparații și întreținere. E nevoie de o mână pricepută și de grijă față de banul public. Le-am cerut colegilor din primărie să colaboreze cu cei de la Horticultura, care se ocupă de întreținerea parcului și să găsească cât mai repede soluții punctuale pentru echipamentele care pot fi redate copiilor. Toate costurile și eforturile sunt infime față de bucuria de a vedea din nou copii bucuroși în acest parc. Ne vedem de 1 Iunie în parc!”, spune Dominic Fritz.
În urmă cu doar cinci zile de la momentul prezentării lucrărilor de către Fritz, problema era abordată și de fostul viceprimar, Dan Diaconu. El vede diferit problema, prezintă cu totul alte imagini, cu un dezastru în parc, și spune că acolo ar fi trebuit doar pornit un program de reparații.
„În 2018 am început un proiect de modernizare a Parcului Copiilor. După multe discuții si presiuni din partea a tot felul de ”consultanți” am reușit să ducem proiectul la o fază de maturitate care să îi permită execuția. Proiectul prevedea adăugarea de echipamente de joacă noi și atractive pentru copii, pregătirea pentru utilizare a tunelului, cu ateliere pentru copii, a castelului, a cofetăriei, regazonări acolo unde era cazul, intervenții la amfiteatru și multe altele. S-a renunțat la proiect, evident, cu explicația că va face noua Horticultura o treabă grozavă și totul va fi ca nou. Treaba grozavă se vede în poze. Pare un subiect fără uriașa importanță, dar nu e. Pentru ca e, în fapt, un tipar ce se aplică și în cultură, în domeniul spațiilor verzi, în zona de infrastructură școlară șamd. E o prostie ce au făcut cei dinainte, noi reformăm. De cele mai multe ori “reforma” are semnul minus la rezultate”, a scris Diaconu.
Comentarii prin facebook