Primăria Timişoara

Festivalul de Operă și Operetă Timișoara, din nou finanțat. Banii vor veni prin Centrul de Proiecte, fie prin Casa de Cultură

Ziua de marți și plenul Consiliului Local Timișoara au venit cu două vești bune pentru reprezentanta Pro România, Roxana Iliescu. În primul rând ea va prezida, în sfârșit, ședințele de plen, dar cea mai importantă veste e că a reușit să obțină promisiunea că Festivalul de Operă și Operetă al orașului va avea finanțarea asigurată. Fie printr-un contract prin Centrul de Proiecte, fie prin Casa de Cultură.

Rămas (și acesta) pe dinafara Agendei Culturale, Festivalul de Operă și Operetă a revenit în prim planul manifestărilor culturale ale orașului. Refuzată la vot în precedenta ședință de plen, Agenda Culturală a trecut marți, și va aduce și ceva modificări pozitive. Sau cel puțin pozitive.

Una dintre ele se referă la festivalul amintit. Dat afară de pe lista Agendei Culturale, acesta va primi totuși bani de la buget, ne anunță Roxana Iliescu, care a formulat un amendament în acest sens.

„După cum deja cunoașteți, tradiționalul Festival de Operă și Operetă pe care Primăria îl organizează împreună cu Opera Națională Română din Timișoara încă din anul 2005 (!), a fost scos anul acesta de pe Agenda Culturală a Casei de Cultură. A fost primul festival de acest gen organizat în aer liber din România! Pentru toată bucuria adusă de acest festival timișorenilor de-a lungul acestor ani, în plenul de astăzi am formulat un amendament la Proiectul de Hotărâre privind aprobarea agendei privind manifestările culturale din anul 2022 a Casei de Cultura, care a vizat reintroducerea și finanțarea în continuare a acestui festival. Ca urmare a formulării amendamentului, am fost informați de primarul Fritz că reprezentanții Operei au depus o solicitare de finanțare la Centru de Proiecte și totodată primarul a promis că în cazul în care nu vor obține finanțarea prin Centru de Proiecte, vom finanța festivalul prin Casa de Cultură!”, a anunțat Iliescu.

O altă modificare acceptată se referă la modificarea modului în care va apărea Ruga Bănățeană în Agendă, aceasta redevine… Rugă și nu va mai fi Banatica, un fel de festival multietnic, care nu prea părea să aibă legătură cu evenimentul tradițional bănățean al rugii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

34 de minute ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

16 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

18 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

22 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

22 de ore ago