Economic

Frigoglass face o nouă fabrică de vitrine frigorifice complet utilată, lângă Timişoara

Compania greacă Frigoglass construiește în zona Timişoarei o nouă unitate completă pentru producerea de frigidere profesionale. Investiţia totală este de 60 de milioane de euro, din care reconstrucţia 40-42 de milioane. Fabrica fost complet distrusă anul trecut de un incendiu. Societatea a primit până acum aproape 35 de milioane de euro de la asigurări.  

Fabrica de la Parţa, una dintre cele mai vechi inverstiţii din zonă a ars aproape complet în urma unui incendiu izbucnit în 5 iunie 2021. Frigoglass producea vitrine frigorifice pentru băuturi răcoritoare şi avea peste o mie de angajaţi. După incendiu, Frigoglass a transferat cea mai mare parte a operaţiunilor în Rusia. A păstrat doar o unitate şi în Timişoara, pentru care a închiriat o hală într-un parc industrial.

În urma războiului din Ucraina, compania  a decis să construiască în Timişoara o nouă unitate completă pentru producerea de frigidere profesionale anunţă G4Media, citând presa elenă.

Compania a informat că a primit din contractul de asigurare despăgubiri în valoare de 25 de milioane de euro până în martie 2022, suma fiind aferentă cererii pentru daune materiale. În plus, a primit 5,5 milioane de euro în aprilie și 2,8 milioane de euro în mai, pentru cererea de despăgubire pentru daune aduse producției.

Acum unitatea de asamblare este transformată într-o unitate de producție pe verticală, care va avea o capacitate mai mare cu aproximativ 20% -30%, urmând să producă aproape 5.000 de vitrine frigorifice pe lună. Investițiile în unitate se ridică la un total de 3,3 milioane de euro, în timp ce divizia de sticlărie lucrează la randament maxim.

Cheltuielile totale de capital sunt estimate de companie la 60 de milioane de euro, în timp ce pentru reconstrucția unității din România planul prevede în jur de 40-42 de milioane de euro.

Există întârzieri, obișnuite, în ceea ce privește obținerea autorizației, dar toate celelalte avize au fost obținute și încep lucrările la clădire. În etapa finală se încheie acordurile cu furnizorii pentru restul echipamentelor.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

7 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

12 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

15 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

15 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

15 ore ago