Social

Se reia la Timișoara operațiunea de dezinsecție, aeriană și pe teren

Primăria Timişoara anunţă că, în perioada 19-24 mai, se va desfășura o nouă acţiune de dezinsecţie cu tratament aerian, dimineața de la răsărit până la ora 10 şi seara după ora 17 până la asfinţit. Această activitate va fi continuată cu tratamente terestre de dezinsecţie în perioada 25-31 mai între orele 21-06, pe domeniul public al municipiului Timişoara.

Prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrări este societatea Coral Impex SRL. Produsele folosite sunt: Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, atât pentru activitatea de dezinsecţie aeriană, cât şi pentru activitatea de dezisecţie terestră; Vectobac WG având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

”Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate Menţionăm că organizarea, derularea şi participarea la activităţile edilitar – gospodăreşti constituie o obligaţie permanentă a consiliilor locale şi a primarilor, a autorităţilor şi instituţiilor publice, a agenţilor economici, cu sau fără personalitate juridică, precum şi a cetăţenilor”, a anunțat primăria.

Totodată, instituția reamintește că sunt consemnate sancţiuni în legislația locală, de pildă amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situaţia neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) şi neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii.

În cazul în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfăşurare a acestei acţiuni va fi extinsă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 2 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 02.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

36 de minute ago

Savurează toamna: Rețete delicioase cu legume şi fructe proaspete de sezon

Legumele şi fructele sunt întotdeauna o idee bună când vine vorba de alimentaţia ta. Acestea…

13 ore ago

La Timișoara are loc StorySeed – Festival de Storytelling și Învățare Experiențială, Ediția a doua

Timișoara va găzdui cea de a doua ediție StorySeed, un festival dedicat Artei Povestirii (Storytelling),…

13 ore ago

Primăria Timișoara luptă și pentru alții în lumea imobiliară. Clădirile de la baza sportivă din Dacia au fost demolate

Angajații Colterm au pus la pământ, marți, încă o tură de construcții ilegale. De această…

14 ore ago

Parc fotovoltaic la Moşniţa Nouă de aproape un milion de euro

Luni, la Ministerul Energiei, primarul comunei Moşniţa Nouă, Florin Bucur, a semnat contractul de finanțare…

16 ore ago

Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara

L’architect du beaute continuă să fie un adevărat „trandsetter” în domeniul frumuseții în Vestul țării!…

17 ore ago