Primăria Timișoara a fost nevoită să reia licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare proiectare și asistență tehnică n vederea realizării și implementării obiectivului de investiție ”Modernizare spațiu public – zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului. Se pare că specialiștii municipalității nu au reușit să estimeze nici pe departe corect valoarea unui asemenea contract, aceasta dacă avem în vedere faptul că suma oferită la cea de a doua încercare este mai mult decât dublă, acum fiind vorba de peste un milion de lei.
Contractul relicitat se referă la DALI – documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, proiect tehnic și asistență tehnică, zone verzi, infrastructura rutieră, utilități publice.
Suma oferită inițial, de 504.201 lei, nu a atras absolut nicio ofertă din partea unui proiectant, așa că primăria a fost nevoită efectiv să dubleze valoarea contractului, la 1.176.470 lei, fără TVA. Este greu de crezut că situația din Ucraina să fi influențat luarea acestei decizii.
Zona vizată este delimitată de Calea Torontalului, bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii și este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului.
Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei.
Obiectivul urmărit este revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat), spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.
Durata contractului, care vizează și asistența tehnică pe parcursul execuției proiectului este de 48 de luni. Pentru realizarea proiectului se vor solicita fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Anunțul este publicat în SEAP și cei interesați sunt așteptați să depună oferte până în 20.07.2022, ora 15:00.
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…