Timp liber

Obiective turistice istorice din Europa foarte populare

Unele locuri încărcate de istorie s-au transformat în atracții turistice importante, vizitate anual de milioane de oameni.

Iată care sunt 5 dintre cele mai cunoscute:

1.Ruinele din Pompeii – Unul dintre cele mai interesante obiective istorice din Italia, un loc încărcat de istorie, ce a apărut după o tragedie. Orașul Pompeii a fost acoperit de lavă și cenușă în urmă cu aproape 2000 de ani, când muntele Vezuviu a erupt brusc. Acest lucru a făcut ca locuitorii din Pompeii să nu aibă nicio șansă de supraviețuire. Totuși, orașul este foarte bine conservat, iar cu o vizită aici vei putea vedea viața de zi cu zi din anii 79 după Hristos. Este o excursie incredibilă în timp, ce merită bifată cu siguranță. Din România, cel mai ușor se ajunge cu avionul către Napoli, iar de aici se fac excursii către Pompeii.

2.Colosseumul din Roma – Acest simbol al capitalei Italiei a fost construit începând cu anul 72. În vremurile sale de glorie, între 50 și 85 de mii de oameni încăpeau în unul dintre cele mai importante amfiteatre din lume, acesta fiind locul în care aveau lupte de gladiatori, spectacole și întreceri sportive. Peste 7 milioane de oameni vizitează anual Colosseumul din Roma, fiind unul dintre cele mai populare obiective turistice din Europa. De altfel, popularitatea sa a făcut ca aici să fie filmate scene din producții precum Jumper (2008), The Fall (2006) sau Spectre (2015). În plus, imagini cu Colosseumul sunt prezente la fiecare colț din Roma pe suveniruri, iar acesta este un simbol și în jocul Around the World din secțiunea jocuri cazino NetBet. Este o producție a companiei Endorphina, care mai are ca simboluri și Marele Zid Chinezesc și Taj Mahal.

3.Acropola din Atena – Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este cel mai cunoscut monument din civilizația greacă antică. Se află în fața orașului în ruine Agora și aici pot fi văzute bibliotecile antice și sălile de judecată. Acropola datează din 447-438 înainte de Hristos, aceasta fiind data de construcție. A fost dezasamblată și reasamblată de mai multe ori. Grecia este una dintre cele mai populare țări pentru turiștii români, iar o vizită în Atena merită, mai ales că Acropola este un loc încărcat de multă istorie.

4.Fortăreața Alhambra – Situată în Spania, lângă orașul Granada, și această fortăreață face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ea amintește de stăpânirea arabă a orașului din urmă cu multe secole. Această cetate maură a fost construită inițial în secolul al IX-lea, dar forma superbă o are din secolul al XIV-lea. În acest moment este parțial palat și parțial fortăreață, mixtul fiind impresionant. Are o frumusețe luxuriantă și este una dintre cele mai mari atracții turistice din zonă, fiind un loc încărcat de istoria regalității din secolul al XIV-lea.

5.Stonehenge – Acest monument neolitic din Anglia se găsește în comitatul Wiltshire și este alcătuit din patru cercuri concentrice construite din pietre. Cel exterior are 33 de metri în diametru și este construit din 30 de blocuri imense de piatra așezate vertical. În plus, deasupra acestor blocuri de piatră au fost așezate alte blocuri curbate, în timp ce în interiorul acestui lanț se află alt cerc de blocuri mai mic din piatră vânătă. Toată construcția are un diametru de 104 metri. În interiorul lor se află un banc de nisip ce cuprinde 56 de morminte. Construcția acestui loc fascinant a început în anul 3000 înainte de Hristos. Pietrele au o înălțime de 6 metri, iar greutatea lor ajunge până la 50 de tone. Se crede că cei care l-au construit aveau cunoștințe de astronomie, fiind un monument dedicate zeilor.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

2 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

3 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

5 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

7 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

9 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

10 ore ago