Administratie

S-au colorat jardinierele din zona zero a Timișoarei. Primăria a pus (și) plante perene și spune că face economii de 90%

Dorința conducerii Primăriei Timișoara în domeniul floricol s-a îndeplinit, chiar dacă parțial, în jardinierele orașului făcându-și apariția plantele perene, care vor „petrece” revelionul și vor reînflori peste un an. Dar, panseluțele nu au fost înlocuite total, diferența e că și acestea nu mai costă la fel de mult, provenind din pepiniera societății Horticultura.

Economia e chiar de 90% din prețul panseluțelor sezoniere, spun cei de la primărie! Ca exemplificare a succesului plantării de panseluțe și plante perene ne sunt date jardinierele amplasate pe strada care leagă sediul primăriei de Piața Operei.

„Înfrumusețăm Timișoara și îmbogățim biodiversitatea naturală a orașului la costuri rezonabile. Cele 125 de jardiniere din zona centrală nu vor mai fi tratate ca simple vaze cu plante de sezon, ci vor avea în mixul de anul acesta plante perene, care să crească și în următorii ani. Am reușit să reducem costurile pentru această achiziție cu aproape 90%, folosindu-ne strict de plantele din pepiniera celor de la Horticultura. Și, în plus, totul arată fantastic!”, a anunțat Primăria Timișoara, despre jardinierele populate la o săptămână de la debutul lunii iunie.

Acum, Horticultura, adusă pe calea cea dreaptă după schimbarea conducerii, va trebui să se pună pe plantat plante perene, care se pot refolosi de la an la an.

”Societatea aflată în subordinea municipalității își va îmbogăți în acest an fondul de plante perene, pentru ca jardinierele, parcurile și spațiile verzi din Timișoara să devină din ce în ce mai frumoase și mai diversificate”, mai anunță municipalitatea.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va premia cele mai bune companii din județ, la o nouă ediție a Topului Firmelor

Prima zi a lunii noiembrie aduce, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș, cea…

10 ore ago

UVT oferă studenților și absolvenților oportunitatea unui loc de muncă, la o nouă ediție a Career Days

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a unuia dintre cele mai apreciate…

10 ore ago

Weekend ploios în Vest, dar și în restul țării

Vreme de toamnă în weekend cu multe precipitații. Meteorologii anunţă că, de vineri până sâmbătă,…

12 ore ago

Primul meci, primul derby. Fetele de la Lugoj joacă pe terenul campioanei

După 5 luni revenim la fileu. O nouă ediție a campionatului de volei Divizia A1…

14 ore ago

UPT se implică serios în proiecte de combatere a efectelor schimbărilor climatice

Eveniment important internațional sub egida UPT, care dorește să ofere soluții pentru un viitor mai…

17 ore ago

Ne pregătim de Festivalul Național de Folclor ”Tradiții la Români”, ediția a XI-a. Peste 25 de nume răsunătoare ale folclorului românesc vin la Timișoara

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează a XI-a ediție a Festivalului Național…

17 ore ago