Mașina de spălat îți face viața mai ușoară, sau cel puțin așa ar trebui să fie, cu condiția să știi cum să o folosești corect. Probabil că și tu te-ai trezit cu o rochie de altă culoare sau cu puloverul tău preferat micșorat de temperatura nepotrivită a apei!
Nu numai începătorii au probleme cu mașina de spălat. Adevărul este că, de foarte multe ori, nu acordăm atenție țesăturilor, culorilor și mai ales etichetelor de spălare, care reprezintă în schimb o sursă valoroasă de informații care nu trebuie subestimată (dacă vrem să evităm probleme adesea ireparabile). Iată câteva sfaturi cu adevărat indispensabile de care să ții cont mereu atunci când speli rufe!
Sortați cu grijă hainele în funcție de culoare, material și tipul de murdărie. Veți pierde cu siguranță câteva minute în plus, dar merită, pentru că nu veți risca să vă stricați hainele. Dacă spalati totul intr-o masina Arctic, în același timp, hainele s-ar putea păta și ar putea ajunge să se păteze între ele cu un efect cu adevărat devastator! Așadar, separați mai întâi hainele deschise de cele închise la culoare și toate rufele albe de cele colorate. Nu amestecați toate culorile: hainele roșii, portocalii și roz pătează în general foarte mult și este mai bine să nu le combinați cu alte culori. Dacă, pe de altă parte, nu dispuneți de prea mult timp și preferați să spălați deodată haine de culori diferite, folosiți șervețelele captatoare de culoare pentru rufe. Acestea sunt practice și evită petele de culoare, dar este întotdeauna mai bine să evitați cel puțin amestecul de albe și colorate pentru a avea haine albe cu adevărat curate și strălucitoare!
Temperatura care trebuie folosită variază în funcție de tipul de țesătură a hainelor dumneavoastră. Multe mașini de spălat vă oferă programe bazate pe țesături, cu temperaturi prestabilite. Dacă mașina dvs. de spălat este manuală, nu disperați: mai întâi uitați-vă cu atenție la etichetele de spălare ale diferitelor articole de îmbrăcăminte, poate fi indicată temperatura recomandată. Spălarea la temperaturi ridicate nu înseamnă întotdeauna o curățare mai bună: dacă temperatura este prea ridicată, riscați, de exemplu, să decolorați hainele colorate sau să le stricați. În cazul în care aveți dubii, este mult mai bine să urmați această regulă simplă: 60 de grade pentru rufele din bumbac, albe și închise la culoare, precum și pentru cearceafuri și prosoape. Pentru pulovere, pantaloni și cămăși este mai bine să se spele la rece, la 30 de grade. Pe de altă parte, poți spăla hainele din bumbac care se pătează des, cum ar fi fețele de masă, la 40 de grade. Nu o să-ți vină să crezi, dar o temperatură prea ridicată fixează petele și le face mai încăpățânate!
Alegeți detergentul pe care îl preferați și puneți-l în recipientul pentru detergent, iar dacă doriți să folosiți balsam de rufe pentru a parfuma și înmuia hainele, adăugați-l în compartiment înainte de a începe spălarea. Asigură-te că alegi un balsam de rufe bun, care nu miroase prea tare și nu te deranjează la purtare! Nu exagerați niciodată cu detergentul și balsamul de rufe, respectați instrucțiunile de pe ambalaj. În cazul în care hainele pe care doriți să le spălați în mașina de spălat au pete dificile, este mai bine să le pretratați cu un produs specific care trebuie să acționeze timp de câteva minute direct pe pată înainte de a trece la spălarea normală. Nu spălați hainele pătate împreună cu rufe „aproape curate” care trebuie doar împrospătate și, în general, folosiți întotdeauna o mașină de spălat separată pentru hainele deosebit de murdare (cum ar fi pantofii, accesoriile pentru câini și pisici sau prosoapele pătate), care nu trebuie niciodată amestecate cu rufele! Curățenia hainelor este la fel de importantă ca și curățenia întregii case! Iar daca ai nevoie de o mașină de spălat Samsung de ultima generatie, comanda online.
Aveți grijă de mașina dumneavoastră de spălat și țineți departe mirosurile neplăcute pentru mult timp! Mașina de spălat, ca orice alt aparat electrocasnic, trebuie curățată în mod regulat cu produsele potrivite pentru a îndepărta bacteriile și calcarul de pe tambur și de pe părțile interioare. Aici se depun de obicei reziduurile de detergent și fibrele, care, pe lângă duritatea apei, pot duce la surprize neplăcute.
Nu uitați: când spălați rufele, scoateți-le imediat. Rufele care au fost înmuiate în apă și închise în mașina de spălat creează inevitabil un miros urât, dar dacă le întinzi imediat vor fi perfecte și nu va trebui să le mai speli din nou!
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…