Timișoara e în pericol să piardă din nou Pădurea Verde, pentru simplul fapt că aproape doi ani de la primirea acesteia municipalitatea timișoreană nu a reușit să realizeze un studiu de fundamentare pentru transformarea locației într-o pădure parc, spune viceprimarul Cosmin Tabără. Acesta a discutat la București situația, spune că i-a comunicat primarului concluziile discuțiilor purtate, iar acum cere să fie lăsate deoparte orgoliile politice pentru rezolvarea situației Pădurii Verzi.
Tabără nu uită să aducă aminte că obținerea pădurii s-a făcut de precedenta administrație a orașului, una liberală.
”După eforturi susținute din partea administrațiilor precedente, Guvernul României a reușit să transfere prin Hotărârea de Guvern nr. 790 din data de 25 septembrie 2020, aproape 520 de hectare din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al Primăriei Municipiului Timișoara, ce alcătuiesc ”Pădurea Verde” așa cum este cunoscută de timișoreni, pentru a o transforma într-o Pădure-Parc”, anunță viceprimarul.
Acum există pericolul ca locația să fie din nou transferată statului, pentru că nu a fost întocmit un studiu de fundamentare. Pădurea Verde avea o serie de probleme legate de proprietatea unor alei și a situării pe teren a unor rețele electrice.
”Pădurea a fost preluată de Primăria Timișoara printr-un protocol semnat la sfârșitul lunii octombrie, mai puțin liniile parcelare. Obligațiile Primăriei erau ca în primii doi ani trebuia realizat un studiu de fundamentare pentru transformarea acestei păduri în pădure-parc, fapt care nu s-a întâmplat până acum. Riscul de a pierde ”Pădurea Verde” este foarte mare, pentru că timp de un an și nouă luni nu s-a demarat nici o acțiune pentru deblocarea situației. Înainte de luptele politice, eu pun întotdeauna interesul timișorenilor, iar acum interesul este de a păstra și amenaja această pădure. Pentru a rezolva problema cât mai rapid, m-am deplasat la București, unde am purtat discuții cu reprezentanți ai Ministerul Mediului și Pădurilor despre acest demers atât de important pentru Municipiul Timișoara, dar mai ales pentru a găsi soluții, lucru care s-a și întamplat. Acum, mingea este în terenul nostru. I-am comunicat domnului primar cele discutate la București, i-am prezentat soluțiile și faptul că mai avem doar 3 luni la dispoziție pentru rezolva situația. Nu mai este timp de orgolii, de piedici, de ranchiuni, fie ele și politice. E timpul să dăm ceva concret, iar primul pas este realizarea acestui studiu în regim de urgență. Beneficiem de aportul mediului universitar și academic din orașul nostru de unde specialiștii pot ajuta și susține Timișoara”, a încheiat Tabără.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…