Consiliul Judeţean Timiş

Demarează procedura de proiectare a reabilitării de la Castelul Huniade

 

Din această săptămână poate începe elaborarea proiectului tehnic pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Castelului Huniade, azi clădirea care găzduiește Muzeul Național al Banatului. Documentația tehnică necesară va fi întocmită de firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, câștigătoarea licitației organizată de Consiliul Județean Timiș, la o sumă de 1.5 milioane lei, TVA inclus.

Consiliul Județean a emis Ordinul de începere pentru serviciile de proiectare, obiectul contractului fiind elaborarea documentației tehnice în vederea obținerii autorizației de construire și organizarea execuției lucrărilor (DTAC și DTAE), proiectul de execuție și detalii de execuție (PT și DE), precum și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții „Restaurare, consolidare și punere în valoare a monumentului istoric Castelul Huniade, azi Muzeul Banatului”.

Prestarea serviciilor de proiectare se va realiza în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini, cu propunerea tehnică, propunerea financiară, graficul general de prestare a serviciilor, precum și cu respectarea clauzelor contractuale. Finalizarea documentației trebuie să aibă loc în 7 luni, urmând ca pentru alte 36 de luni, în perioada lucrărilor efective, să fie acordată asistență tehnică firmei care se va ocupa cu construcția.

Proiectul tehnic va trebui să țină cont de necesitatea punerii în valoare a unui donjon, ale cărui ruine s-au descoperit cu ocazia săpăturilor arheologice din anul 2009, în curtea interioară a castelului, perioada de edificare fiind estimată a fi secolul al XIV-lea.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

11 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

13 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

14 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

14 ore ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

15 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

15 ore ago