Consiliul Judeţean Timiş

Directorul Muzeului de Artă Timișoara va primi sprijin de la un adjunct. Organigrama nouă a fost aprobată de CJT

Organigrama Muzeului Național de Artă Timișoara va include de acum și un post de director adjunct. Proiectul a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Timiș, dar nu fără dispute la vot. Acum ar urma un asemenea post și pentru Muzeul Național al Banatului.

Conducerea CJT a motivat necesitatea acestui post fie prin existența unei recomandări verbale a Curții de Conturi, fie prin faptul că alte muzee naționale au un asemenea post în organigramă. Directorul muzeului, Filip Petcu, a oferit o motivație și mai interesantă, anume că postul de șef Birou Administrativ la muzeu nu a fost ocupată după cinci concursuri, iar un post ceva mai bine plătit ar atrage mai mult interes.
Desigur, momentul nu putea fi ratat de ”opoziție”, Ioan Sorincău și Călin Dobra punând numeroase întrebări pe tema amintită, demonstrând că într-un plen de administrație locală orice subiect poate crea o dispută.
Întrucât muzeul este de rang național, așa cum este Muzeul Banatului, pentru ambele muzee am decis că este nevoie de un adjunct, pentru a acoperi mai bine partea administrativă. Din ce știu eu, de când domnul director a preluat partea administrativă el nu știa de recomandarea Curții de Conturi”, a declarat la plen Alexandru Proteasa.
Directorul muzeului, Filip Petcu, a mai subliniat că funcția de șef Birou Administrativ nu a atras interes, iar una de director adjunct ar fi mai atractivă.
Postul de șef de birou administrativ a fost de cinci ori scos la concurs. Nu s-a prezentat nimeni. De aceea, este nevoie de o persoană care să facă parte din conducere instituției care să susțină o serie de probleme administrative care compenare unor deficite pe partea tehnică și administrativă pe care le resimțim noi, cei din zona de specialitate”, a motivat Petcu.
Același Petcu a spus că la preluarea mandatului la muzeu era o situație post-traumatică, desigur sugerând că … înainte, în fostul mandat, au fost unele probleme, așa că e nevoie de ”recalibrare”
S-au făcut eforturi fantastice pentru a recalibra muzeul din situația post-traumatică în care l-am găsit în perioada în care l-am preluat”, a răspuns Petcu unor întrebări.
Călin Dobra a replicat și a întrebat de câți ani este Petcu la muzeu, adică de cinci ani, ceea ce l-ar face părtaș din starea post-traumatică.
Mizăm pe înțelegerea dumneavoastră și pe faptul că puteți și aveți capacitatea de a discerne că cu 35 de angajați este foarte greu să realizezi astfel de rezultate”, a mai spus Petcu în dorința de a ajuta la luarea unei decizii pro un nou adjunct.
Până la urmă Petcu va avea totuși un adjunct, proiectul trecând la vot.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago