Sport

Medalii obținute de timișoreni la naționalele de înot masters ale Ungariei

O echipă a Clubului de Înot Masters Timișoara a obținut 8 locuri pe podium la campionatul național de vară în bazin descoperit desfășurat în Gyula, Ungaria. La competiție, desfășurată în perioada 12-14 august, în bazin olimpic (50 m), au participat 446 de participanți din 5 țări: Cehia, Serbia, Slovacia, Romania și Ungaria, reprezentând 53 de cluburi.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Clubul de Înot Masters Timișoara a fost reprezentat de Mihai Lisețchi (grupa de vârstă 60-64 ani) – trei medalii de bronz, Adina Rădulescu 30-34 ani) și Eleonora Tarța (60-64 ani) – o medalie de aur, trei medalii de argint și una de bronz.

Evenimentul din Gyula a marcat aniversarea a 52 de ani de înot masters (adulți care practica inotul) în Ungaria. Cu o istorie transformată în tradiție și cu o dezvoltată infrastructură sportivă pentru sporturi în apă, inotul masters maghiar reprezintă la ora actuală cea mai puternică mișcarea de înot masters din estul Europei.

Clubul de Înot Masters Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

O oră ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

O oră ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago