Administratie

Mobilizare slabă din partea constructorului de pe Centura Sud. În unele zone încă se curăță stratul vegetal de pe traseu/FOTO

La mai mult de un an de zile de la demararea șantierului pentru realizarea Centurii Sud de ocolire a Timișoarei, pe traseul acesteia mai sunt încă porțiuni pe care doar acum se curăță stratul vegetal. Per total, evoluția șantierului de abia a depășit jumătate din totalul lucrărilor necesare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, se declară în continuare nemulțumită de evoluția lucrărilor la Centura Sud Timișoara.

În ciuda solicitărilor beneficiarului – CNAIR – DRDP Timișoara – de a se asigura o mobilizare mai mare și o programare mai eficientă a lucrărilor pe șantierul centurii de sud a Timișoarei, antreprenorul Tirrena Scavi continuă cu un ritm scăzut al lucrărilor și numai pe anumite secțiuni ale traseului. Stadiul fizic al lucrării este de 54,5%”, a anunțat DRDP Timișoara.

Ce este și mai interesant e că acum se lucrează, în unele zone, încă la curățarea stratului vegetal de pe traseul centurii, aceasta în timp ce în alte zone se toarnă asfalt sau se ridică pasaje.

Așadar, lucrările executate în luna august includ: decopertare de strat vegetal în zona Urseni, umpluturi pentru fundație în zonele Freidorf și Urseni – Rudicica, strat de formă, fundație de balast și fundație de piatră spartă în zona localității Moșnița Nouă, lucrări la structurile pasajelor și podurilor (zonele Chișoda, Moșnița Nouă și Ghiroda), precum și la rampe de acces în zona Ghiroda.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago