Pentru complexul sportiv Gheorghe Rășcanu, municipalitatea pregătește o schimbare semnificativă. Se dorește realizarea a două terenuri de rugby, se va instala o instalație de nocturnă, irigare automată, sistem de încălzire al gazonului, scaune omologate, dar și o clădire cu loc de luat masa sau cazare arbitri.
Municipalitatea timișoreană e în plin avânt pentru dezvoltarea bazelor sportive. După publicarea în SEAP a licitației pentru documentația complexului Bega, acum a ajuns la rând complexul Gheorghe Rășcanu, mai bine cunoscut ca și stadionul de rugby din Ronaț. Deocamdată vorbim despre realizarea documentației pentru investiție, dar planurile pentru locație sunt mai mult decât ambițioase.
„Având în vedere că în locaţia menţionată se desfaşoară jocuri de nivel naţional, pentru încadrarea la normele europene de rugby sunt necesare amenajări suplimentare constând în refuncţionalizarea bazei sportive existente, prin repoziţionarea terenului de sport existent prin amenajarea a 2 terenuri de rugby unul cu suprafaţă sintetică-hibrid şi celălat cu suprafaţă naturală, amenajare terenuri de sport pentru antrenamente, amenajarea şi extinderea clădirii existente prin creareea de spaţii (depozitare, vestiare, acces controlat, paza, servirea mesei, cazare arbitri, centru de recuperare, sala de forţă, etc) cu fluxuri de acces jucatori si personal, spectatori etc.”, se spune în documentația aferentă licitației.
Caracteristici tehnice minim propuse includ: amenajare a 2 terenuri de rugby unul cu suprafaţă sintetică-hibrid şi celalat cu suprafaţă naturală; crearea unui teren de rugby care sa aibă dotările necesare pentru practicarea rugby-ului la nivel de Superligă. amenajare teren de antrenament; împrejmuire perimetrală teren sport, închidere perimetru fiecare teren; instalaţii: electrică cu sistem de ilum inat nocturn, incendiu, apa, canal, gaz, variante instalatii asanare, irigare automatizată controlata în funcţie de umiditate, sistem de prize îngropate perimetral teren etc; realizarea unui sistem de încălzire electrică a terenului de joc care generează căldura radiantă; amenajare tribună pe structură metalică şi/sau beton, acoperita, cu gradene cu scaune omologate, amenajare de spaţii (depozitare, vestiare, acces controlat, pază, servirea mesei, cazare arbitri, centru de recuperare, sală de forţă, etc) cu fluxuri de acces jucatori si personal, spectatori etc. realizare spaţii așteptare jucători, antrenori și observatori.
Scopul principal al proiectului este asigurarea bazei materiale capabile să ofere posibilitatea de organizare a compeţiilor sportive interne şi internaţionale la niveluri competitive cât mai ridicate, pentru meciurile de rugby, cu respectarea normelor UEFA şi ale celorlalte organisme de reglementare în domeniu.
Valoarea estimată a realizării etapei DALI este estimată la 173.464 lei.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…