Politica

Vă mai amintiţi de Ilie Sârbu? Ce venituri lunare are fostul preşedinte al PSD Timiş din pensii şi salariul de la Curtea de Conturi

Ajuns la 72 de ani, fostul lider PSD Ilie Sârbu cumulează din salariul de la Curtea de Conturi şi pensii (una de fost senator) nu mai puţin de 8.255 de euro pe lună. Fost apropiat al lui Liviu Drgnea, preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, are un salariu lunar de “doar” 5.600 de euro.

Există şi români fericiţi! De exemplu cei angajaţi la Curtea de Conturi, acolo unde, după Curtea Constituțională, sunt cele mai mari salarii, arată site-ul Economedia. Apropita al lui Liviu Dragnea, Mihai Busuioc a ajuns președinte la Curtea de Conturi, în 2017, venind din poziţia de Secretar General al Guvernului. El a încasat în 2021 un salariu de 335.832 lei, aceleași ca în 2020, respectiv 5.600 de euro pe lună. Busuioc a ajuns în această funcţie neavând pregătire de specialitate (economică-financiară), fiind absolent al un e facultăţi particulare de Drept.

Provenit tot din PSD, Ilie Sârbu a ajuns la Curtea de Conturi în 2015. Înainte a avut funcţii de ministru al Agriculturii şi preşedinte al Senatului. El a fost preşedinte al PSD Timiş, iar pentru o scurtă perioadă, în 2004, a fost şi preşedinte al CJ Timiş. Vicepreședinte la Curtea de Conturi, Ilie Sârbu a primit anul trecut un salariu de 320.657 lei. De asemenea, potrivit declarației de avere, acesta a încasat și o pensie de 68.364 lei în 2021, iar la de Senat a mai încasat o pensie de 106.277 lei. Asta înseamnă un total de 495.298 de lei pe an, resopectiv 8.255 de euro pe lună. Ilie Sârbu are 72 de ani.

Tot din PSD a venit şi Niculae Bădălău în 2020, ocupând funcţia de vicepreședinte la Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi. El a încasat în 2021 un salariu de 317.741 lei, adică 5.300 de euro lunar.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

12 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

14 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

17 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

17 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

17 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

17 ore ago