Primăria Timişoara

E-mailul anonim și-a atins ținta. Liviu Cocean a fost schimbat de pe postul de director al Piețe SA

Liviu Cocean a fost schimbat, așa cum era de așteptat, din funcția de director al societății Piețe SA. Consiliul de administrație al firmei aparținând primăriei s-a întâlnit în cadrul unei ședințe ordinare, l-a schimbat de pe post pe cel care a condus destinele Piețe după debarcarea lui Ionuț Nasleu și instalarea în loc a unui membru al CA, Mirel Pop.

La două zile după ce e-mailul anonim referitor la acuzele aduse lui Liviu Cocean, referitor la activitatea sa la Piețe SA, a apărut, de pe aceiași adresă suntem acum informați că el a fost schimbat. De această dată anunțul are și o asumare, e drept una vagă, a autorului: Consiliul de Administrație.

”Consiliul de Administrație al S.C. Piețe S.A. a decis demiterea directorului Liviu Cocean. Întrunit în ședință ordinară, joi, 29 septembrie, Consiliul de Administrație al S.C. Piețe S.A. a decis demiterea din funcție a directorului acestei societăți, Liviu Cocean, pentru grave abateri de management și suspiciuni întemeiate de comitere a unor fapte de natură penală, constatate în urma mai multor controale. Totodată, membrii Consiliului de Administrație au stabilit, prin vot, ca funcția de director interimar să fie ocupată de administratorul societății și membru al C.A., dr. Mirel Pop”, ne anunță Consiliul de Administrație.

Decizia era una previzibilă, mai ales după apariția acuzelor fulminante lansate prin intermediul unei plângeri depuse la poliție.

Cei care au participat la întâlnire au stabilit și problemele de care îl acuză pe Cocean: Pasivitatea directorului societății pentru reducerea creanțelor restante, în ciuda solicitărilor multiple efectuate de-a lungul timpului de C.A. pe acest subiect; Mari deficiențe în administrarea patrimoniului societății și ocuparea abuzivă a unor spații de către persoane cu care nu există încheiat niciun contract; Suspiciuni de delapidare și gestiune frauduloasă, în legătură cu care a fost depusă o sesizare organelor de cercetare penală de la Poliția Timiș; Nereguli legate de sănătatea publică, care au condus la închiderea halei de lactate din Piața Badea Cârțan de către Direcția Sanitar Veterinară Timiș și apoi Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș; Lipsa investițiilor majore în piețele timișorene; Lipsa unui sistem de colectare a informațiilor legate de calitatea serviciilor prestate; Pasivitate față de recuperarea cheltuielilor cu utilitățile făcute de clienți / chiriași.

”Pentru toate aceste nereguli constatate, membrii Consiliului de Administrație au decis demiterea din funcție a directorului Liviu Cocean. În cadrul aceleiași ședințe ordinare, în funcția de director interimar a fost desemnat dr. Mirel Pop. De profesie medic veterinar, Mirel Pop ocupă din mai 2021 funcția de administrator al S.C. Piețe S.A., el fiind totodată și membru în Consiliul de Administrație.”, se mai spune în anunț.

Noul conducător al societății ne anunță că el se va preocupa de ”adevăratul producător”, și deja vorbește de „vinovați de delapidarea societății”.

„Prioritatea mea este adevăratul producător, care trebuie să se întoarcă în piețele din Timișoara, cu încredere. Pentru asta trebuie să oferim condiții egale tuturor, să investim eficient pentru a îmbunătăți aspectul și infrastructura piețelor timișorene și să punem ordine în actele societății. Bineînțeles, orice faptă de natură penală pe care o vom mai descoperi o vom înainta autorităților statului îndreptățite să ancheteze, iar cei vinovați de delapidarea societății vor plăti”, a declarat dr. Mirel Pop, directorul interimar al S.C. Piețe S.A..

Mirel Pop este considerat tot un exponent al taberei Ambruș, pe care a venit la Piețe Cocean.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

24 de minute ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

54 de minute ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

3 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

3 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

4 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

4 ore ago