Primăria Timişoara

Luptă pentru putere la Piețe SA? Directorul societății, reclamat la poliție, acesta anunță venituri de milioane de lei virate la primărie

Activitatea societății Piețe SA, aparținând integral Primăriei Timișoara, pare să fi devenit un teren de luptă pentru putere. Un e-mail anonim anunță depunerea unei plângeri la poliție pentru activitatea depusă de conducerea societății, în timp ce directorul acesteia anunță că firma a virat spre primărie milioane de lei profit și redevențe.

Prin intermediul unui e-mail anonim sosit pe adresa redacției suntem informați că împotriva conducerii societății Piețe SA a fost depusă la poliție o plângere pentru delapidare și gestiune frauduloasă. În textul atașat, o persoană se ”autocitează” în ceea ce pare să fie o selecție din plângerea spre poliți, spune că a făcut controale în piețe la cererea Președintelui Consiliului de Administrație și că directorul ar fi alocat discreționar și fără să perceapă taxe locuri pentru vânători în piețele timișorene. De asemenea, se scrie despre pierderi în valoare de 30.000 de euro lunar. Desigur, textul nu este asumat de nimeni și nu există nicio semnătură.
Conducerea S.C. Piețe S.A. a fost acuzată, săptămâna aceasta, de delapidare și gestiune frauduloasă, dovezile în acest sens fiind deja depuse la Poliție, probându-se fapte care au adus societății prejudicii de peste 30.000 de euro lunar. Așa cum se arată în documentele depuse organelor de cercetare penală, directorul S.C. Piețe S.A. a ajuns să aloce discreditar spații și mese, fără încasarea taxelor stabilite de Consiliul de Administrație al societății, taxe, obligatorii pentru orice comerciant. În plus, așa cum reiese din declarațiile anexate sesizării depuse Poliției, situația nu este nouă, ci durează de foarte mult timp”, se spune în e-mailul anonim.
De cealaltă parte, directorul societății, anunță, pe Facebook, că societatea merge foarte bine, iar după doi ani de pierderi, spre primărie au fost virate în primăvară două milioane de lei, iar în această lună vor fi virați 1,1 milioane de lei ca și profit.
Când am asumat anul trecut că închidem pe PROFIT, în anul 2 de pandemie, după 2 ani în care PIEȚE S.A. a fost pe PIERDERE, cu o Piață 700 făcută scrum și o multitudine de alte reparații pe care le-am realizat în restul piețelor în cuantum de 820 000 lei, la care se adaugă 2 065 000 lei virați în conturile Primăriei (redevență concesiune+impozite pe cladiri), nimeni nu a crezut că este posibil. O să mai suspine unii când o să audă că la 1 Septembrie 2022 avem deja peste 1 100 000 lei PROFIT, un cash flow liniștitor și tocmai am virat în conturile Primăriei aproximativ 800 000 lei, care se adaugă la cei 1 milion de lei virați în martie”, conform lui Cocean.
Aveți atașat textul integral al e-mailului amintit, integral.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

32 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago