Primăria Timişoara

Primăria Timișoara depune plângere penală în urma distrugerii unui imobil din zona de protecție istorică a orașului/FOTO

Marți, organele de cercetare penală, au fost sesizate, sub semnătura primarului Timișoarei, după ce s-a constatat că proprietarii unui imobil aflat în zona de protecție a orașului a Timișoarei au executat alte lucrări decât cele prevăzute în proiectul autorizat de Direcția de Urbanism și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Din imagini, după stilul folosit la realizarea lucrărilor neautorizate, pare că investiția ar aparține unei anumite categorii etnice.

Prea multe clădiri istorice sau din zonele de protecție istorică din Timișoara au fost mutilate de-a lungul timpului de intervenții neautorizate, iar autoritățile din acele vremuri au închis ochii. Toleranța acestei administrații față de acești proprietari este zero. Am semnat azi o plângere penală pentru nerespectarea proiectului autorizat și mă aștept ca procurorii să ceară pedeapsa maximă prevăzută în aceste cazuri”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Imobilul este situat pe str. Wilhelm Muhle din zona Elisabetin, unde proprietarii au început lucrările la mijlocul lunii mai. În urma verificărilor efectuate pe teren de către inspectorii Biroului Disciplină în Construcții din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, au fost constatate diferențe majore față de proiectul autorizat, constând în: Gard diferit față de cel original, autorizat prin proiect și care ar fi trebuit să rămână neschimbat, conform vizei Direcției Județene pentru Cultură Timiș, Închiderea parțială a terasei de pe fațada posterioară, Goluri pe fațade diferite ca formă, număr și amplasament, Scara de pe fațada posterioară are un gabarit diferit față de proiectul autorizat, Crearea unui acces către demisol și scări pe fațada lateral stânga a imobilului, Ornamente metalice la acoperiș și elemente de tinichigerie diferite față de proiectul autorizat, fiind afectat aspectul arhitectural

A fost solicitată oprirea lucrărilor pe perioada cercetărilor penale. Nerespectarea proiectului autorizat constituie infracțiune, conform prevederilor art. 24 din Legea 50/1991, și poate fi pedepsită cu închisoare între 3 luni și un an sau amendă.

De la începutul anului și până în prezent, Primăria Municipiului Timișoara a depus 6 plângeri penale pentru lucrări efectuate fără respectarea proiectelor autorizate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Marilen Pirtea, dsemnat şi oficial preşedinte al PNL Timiş. Vasile Blaga, secretar general adjunct la nivel naţional

În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…

6 minute ago

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

18 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

19 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

20 de ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

20 de ore ago