Sport

Tavi Benga a revenit oficial la Poli: „Trebuie să salvăm această echipă. Este cel mai puternic brand al Banatului”

Octavian Benga şi-a început în această săptămână cel de-al doilea mandat la Poli. Obiectivul principal este salvarea echipei, după un început dezastruos cu Bogdan Andone, tehnicianul care nu s-a dovedit potrivit la formaţie, şi cel care are o performanţă negativă greu de egalat, şase partide fără gol marcat deşi şi-a adus 15 jucători.

„Trebuie să avem atitudine, lumea îşi doreşte atitudine, pe lângă pregătirea tactică. Oamenii să fie ferm convinşi că eu voi da totul şi voi încerca să salvăm această echipă. Pentru că obiectivul este salvarea de la retrogradare. Mă simt onorat şi în orice moment m-am simţi onorat când am lucrat sub denumirea de Poli, pentru că am lucrat la toate nivelurile, de la juniori, echipa a doua, secund la prima echipă, antrenor de seniori, şi în orice moment m-am simţit onorat să lucrez aici. Aşadar cea mai mare parte din viaţă am petrecut-o sub brandul de Poli. Poli rămâne cel mai mare brand din Banat, trebuie să ştie lumea, am repetat-o şi în mandatul trecut”, a declarat Octavian Benga, noul antrenor principal al Politehnicii.

Tehnicianul şi-ar dori să aducă lângă el antrenori din zonă: „Voi încerca să aduc lângă mine şi câţiva oameni care să mă ajute, care gândesc ca şi mine. Acei oameni, am transmis şi domnului rector, mi-aş dori foarte mult, şi m-a aprobat, ar trebui să fie din Timişoara, chiar din academia noastră, pentru că avem o grămadă de antrenori valoroşi şi în academia noastră şi cred că ar merita şi ei să facă pasul spre echipa mare. Să li se dea o şansă, că dacă noi nu-i ajutăm nu au cum să se manifeste. Sunt foarte mulţi şi sper ca în perioada următoare să găsim o soluţie”.

Rectorul UPT Florin Drăgan a făcut precizări despre un post important care lipseşte în acest moment, cel de preşedinte: „La ora actuală am discutat cu două persoane şi, dacă nu reuşim săptămâna aceasta, atunci săptămâna viitoare sper să se finalizeze această discuţie, tot polişti, cu sufletul la Poli şi care ştiu ce înseamnă Politehnica”.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

4 minute ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

13 minute ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

4 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

5 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

5 ore ago