Consiliul Judeţean Timiş

Consiliul Județean Timiș a decis închiderea podului de la Tapia

Cel mai probabil din această săptămână, podul de la Tapia, care prezintă o serie de probleme structurale, va fi închis circulației rutiere. În paralel se va demara operațiunea de proiectare și execuție pentru un nou pod.

Accesul pe podul rutier de la Tapia va fi închis, dar se va încerca ca cel puțin un fir de circulație să rămână deschis. Problema a fost dezbătută, luni, în cadrul plenului extraordinar al Consiliului Județean Timiș.

Ce se întâmplă cu podul de la Tapia? Am fost săptămâna trecută acolo și ambele arcade, este un pod de pe vremea dacilor, sunt deja căzute”, a spus Nicu Bădina, consilier județean.

Răspunsul a venit de la vicepreședintele CJT, Cristian Moș, cel care, teoretic, se ocupă de infrastructura rutieră a județului, chiar dacă și președintele Alin Nica dorește să se implice tot mai mult în acest domeniu sensibil, dar care aduce … publicitate.

Podul de la Tapia va fi închis, cât de repede posibil. Am fost acolo, am făcut expertiza, a fost la un moment dat blocat de Monumente, am fost acolo săptămâna trecută, la podul respectiv și acel pod va fi închis. Dăm drumul la proiectare și execuție, vorbim cu proiectantul să vedem dacă se poate circula pe un singur fir. Vineri am fost să căutăm o rută alternativă, împreună cu administrația locală din Lugoj. Pentru mașini mici este, discutăm acum să vedem cum facem cu autobuzele. Din punctul meu de vedere, cât de repede se poate pune semnalizarea, acel pod va fi închis pentru circulația rutieră”, a spus Moș.

Ulterior, a urmat un dialog hilar pe tema podului.

Pe Apolodor din Damasc l-ați găsit? Să vină să îl reabiliteze”, a spus Ioan Sorincău, consilier județean din partea PSD.

Nu știu, știți dumneavoastră? Îmi dați contactul?”, a răspuns în aceiași cheie și Cristian Moș.

Da dar nu cred că vreți să mergeți la el”, a replicat Sorincău.

Concluziile au fost trase tot de Moș.

Acel pod, așa cum sunt și alte poduri care sunt la comisia de monumente, vom începe să lucrăm pe ele. Am fost acolo chiar vineri, să văd cum arată podul respectiv și decizia, chiar dacă e în detrimentul cetățenilor care folosesc acel pod, eu prefer să îl închidem, să nu se întâmple ceva acolo. Am fost și am văzut o arcadă, o parte din el, care se lasă în jos. Am văzut chiar și sub pod, cu crăpătura care era acolo era lărgită, mi-e frică să nu se desprindă o parte din el. Pentru circulația rutieră va fi închis, sută la sută, imediat ce se pune semnalizarea acolo. Eu sper săptămâna asta”, a încheiat Cristian Moș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

10 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

10 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

12 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

14 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

14 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

18 ore ago