Administratie

Replică din primărie pentru Nicolae Robu în problema pasajului din Piaţa Victoriei: Timp de șapte ani, fosta administrație nu a demarat nicio lucrare acolo

În replică la acuzele fostului primar Nicolae Robu, privind mizeria de la pasajul din Piaţa Victoriei, Bogdan Marta, consilierul pe comunicare al lui Dominic Fritz, afirmă că situaţia trenează tocmai din timpul fostei administraţii. Mai mult, încă de anul trecut, Primăria lucrează la reabilitarea pasajului.

După ce a cumpărat pasajul din Piaţa Victoriei la un preţ de cinci ori mai mare decât tot Primăria îl vânduse unui afacerist şi nici nu a făcut nimic cu el, fostul primar Nicolae Robu a acuzat actuala administraţie că nu face curat acolo. În replică, Bogdan Marta, consilierul pe probleme de comunicare al actualului edil-şef, Dominic Fritz, îi reaminteşte lui Robu istoria pasajului.  Pe scurt, Marta arată că pasajul, cu o suprafață utilă de peste 700 mp, a fost vândut în 2008 de administrația Ciuhandu unei firme pentru modica sumă de circa 195.000 de euro (la cursul valutar de atunci), plus TVA.

La finele anului 2012, deci după doar patru ani, preocupat să îndeplinească o promisiune de campanie, fostul primar răscumpără acest pasaj – peste care între timp apăruse și faimosul „Acvariu” – dând la schimb terenuri aflate în proprietatea publică a orașului în valoare de aproape 950.000 de euro, plus TVA. Toate aceste informații au apărut și în rapoartele Curții de Conturi din acea vreme. Ulterior, timp de șapte ani, însă, administrația Robu nu a demarat nicio lucrare de întreținere a acestuia sau de modernizare, dincolo de o intenție de a construi un nou pasaj auto pe sub Piața Victoriei. Intenție care, evident, nu a dus niciunde pentru că nu a primit acceptul Direcției pentru Cultură deoarece ar fi afectat structura de rezistență a unui imobil emblematic pentru oraș, și anume Opera”, a explicat Marta.

El a mai spus că, încă de anul trecut, actuala administrație a lucrat pentru ca pasajul să ajungă si fie reabilitat și transformat.

“În acest sens reamintim faptul că, cu ajutorul Ordinului Arhitecților din România, am demarat deja un concurs internațional de proiecte pentru reabilitarea zonei Pieței Victoria, împreună cu câteva străzi din vecinătate. Mai mult, chiar în aceste zile muncitorii primăriei lucrează pentru a face câteva reparații punctuale la acest pasaj, așa cum am făcut și în Piața Victoriei și pe str. Piatra Craiului. Ne dorim ca centrul Timișoarei să arate cât mai bine pentru 2023”, a conchis consilierul primarului.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Cum a scos Marcel Ciolacu „ospătarii” PNL din „mocirlă”. Şi unde i-a băgat

Nu-i un foarte mare secret că alianţa comasată PSD-PNL este mai degrabă o mezalianţă. Deşi…

5 minute ago

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

2 ore ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

2 ore ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

11 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

12 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

12 ore ago