Sport

Simona Halep, suspendată provizoriu după ce ar fi folosit o substanţă interzisă la US Open

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat că Simona Halep a fost depistată cu Roxadustat, substanță inclusă pe lista substanțelor interzise a Agenției Mondiale Anti-Doping din 2022, a anunţat Digisport.

Roxadustat se folosește împotriva anemiei, este un inhibator al prolil-hidroxilazei HIF și stimulează producția endogenă de eritropoietină și producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Sportivii pot folosi această substanță pentru a crește oxigenarea mușchilor, astfel crescând și rezistența la efort fizic.

Simona Halep a transmis la puțin timp după ce s-a aflat despre suspendare că va face tot posibilul pentru a-și demonstra nevinovăția. ”Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată. Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a scris Simona Halep pe reţelele de socializare.

Halep a fost testată pozitiv cu Roxadustat, la o probă recoltată la US Open, competiție la care a fost eliminată în primul tur de Daria Snigur (20 de ani, 124 WTA), scor 2-6, 6-0, 4-6. Ea de atunci nici nu a mai jucat, fiind supusă între timp şi la o operaţie la nas.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 17 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

14 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

15 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

17 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

18 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

19 ore ago