Compania germană Continental merge înainte cu investițiile realizate la Timișoara și deschide în Calea Buziașului prima mega-fabrică a companiei, o nouă unitate de producție unde se vor realiza componente electronice pentru sectorul auto. Este o investiție de peste 40 de milioane de euro, care a devenit deja funcțională, de aproximativ o lună, cu primele linii de producție.
Este cea de-a treia extindere a fabricii de componente electronice din Timișoara, pentru aceasta s-a realizat o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro. Odată cu noua hală, suprafața de producție va crește cu peste 7.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă un plus de peste 60% al spațiului, urmând să se ajungă la circa 18.000 de metri pătrați pentru producție. De asemenea, au fost adăugate mai multe locuri de parcare, o zonă tehnică, birouri și o zonă verde.
„Ceea ce înainte însemna cai putere de sub capotă este acum experiența utilizatorului. Pentru a satisface cererea tot mai mare a clienților noștri, trebuie să urmărim cea mai dezvoltată digitalizare, standardizare și automatizare posibile – și exact asta facem cu noua noastră strategie a megafabricilor. Continuarea implementării tehnologiilor Industriei 4.0 reprezintă un alt salt în viitor. Digitalizarea proceselor de producție, precum și folosirea echipamentelor de ultimă generație înseamnă încă un pas în asigurarea garanției calității produselor și serviciilor noastre. Așadar, în fabrica de componente electronice din Timișoara ne concentrăm pe un viitor durabil”, a spus Lucian Mărgineanu, directorul unității de producție automotive din Timișoara.
Extinderea presupune punerea în funcțiune a unor linii de producție care vor duce la fabricarea de componente necesare implementării a celor mai noi tehnologii, mărind gama de produse pe care mega-fabrica din Timișoara le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei automotive. Dezvoltarea locației aduce cu sine și noi poziții, atât pentru operatori, cât și pentru specialiști în zona de producție.
„Clienții noștri doresc produse inovatoare pentru a se diferenția pe piață. Megafabrica noastră din Timișoara ne oferă un avantaj competitiv în producția de soluții complexe de afișare: standardizare, automatizare și digitalizare. Standardizarea pentru unitatea de producție înseamnă calitate superioară, producție mai rapidă, reutilizare și economii. Automatizarea conduce la o scădere a sarcinilor simple și la o creștere a vitezei, în timp ce digitalizarea sprijină planificarea, simularea și optimizarea liniilor prin intermediul realității virtuale. Desigur, oamenii au făcut din toate acestea un loc minunat de muncă”, a mai declarat Lucian Mărgineanu.
Timișoara ocupă un loc important în strategia companiei germane și această investiție o demonstrează.
“Investiția în Timișoara subliniază importanța locației pentru companie, precum și încrederea în calitatea produselor și tehnologiilor realizate aici. Profităm de prezența în același loc deopotrivă a centrului de cercetare și dezvoltare și a unității de producție și creăm sinergii că conduc la o dezvoltare durabilă a companiei, la inovare și la noi idei puse în practică pentru a modela viitorul industriei automotive”, a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.
Lugojul va beneficia de 13 milioane de euro, fonduri europene în cea mai mare parte,…
Tarifele practicate la Timișoara pentru prestarea serviciilor de apă și canal sunt sub media europeană…
Ziua de 20 decembrie va rămâne pentru totdeauna în istorie drept ziua în care Timișoara…
Duminică, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Naţională “Efta Botoca” din Jebel va…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din…