Invatamant

Universitatea Politehnica Timișoara beneficiază de un laborator modernizat cu banii unui concern german din domeniul automotive

Studenții Universității Politehnica Timișoara vor beneficia de un nou laborator de robotică. Cu sprijinul financiar acordat de o companie germană, în valoare de 90.000 de euro, a avut loc renovarea și echiparea Smart Robotics Dräxlmaier, cu tehnologie de ultimă generație necesară dezvoltării studenților.

Parteneriatul companiei germane cu Universitatea Politehnica Timișoara se concretizează printr-o nouă investiție în educație. Aceasta a modernizat un laborator pentru studenți și a donat un robot universal, 16 computere noi și un sistem performant de conferințe. În laboratorul aintit, studenții Facultății de Mecatronică au toată infrastructura necesară pentru a-și dezvolta competențele în domeniul roboticii de ultimă generație.

“Investiția de 90.000 de euro realizată de Dräxlmaier Group în noul laborator oferă studenților oportunitatea de a face practică folosind cele mai noi tehnologii. Viitoarele generații de specialiști vor învăța să creeze aplicații și programarea roboților. Îndrumați de specialiștii universității, tinerii au șansa de a face primii pași într-o viitoare carieră de succes în domeniul roboticii”, a spus Alexander Schubel, Plant Manager în cadrul fabricii germanilor de la Timișoara.

Conducerea Universității Politehnica Timișoara apreciază implicarea companiei în susținerea tinerilor.

Dräxlmaier Group este un partener important al universității noastre. Vorbim despre o investiție în viitorul studenților universității – ei pot astfel urma stagii de practică folosind echipamente performante. Succesul companiei și al universității depinde de dezvoltarea studenților noștri și transformarea lor în profesioniști”, susține Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Partenerul companiei în renovarea laboratorului este Asociația Școala Mamei Junior. “Sute de studenți se vor bucura de rezultatele muncii noastre și ale investiției DRÄXLMAIER. Tinerii care vor face primii pași în domeniul roboticii au acum cele mai bune condiții să facă practică într-un spațiu modern”, spune Ioana Vârtosu, Președintele Asociației Școala Mamei Junior.

Tinerii pasionați de robotică au șansa să dezvolte ulterior o carieră în fabrica din Timișoara, unde se produc componente electronice și sisteme de baterii de înaltă tensiune pentru automobile hibrid și electrice.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

S-a rezolvat, vin bani banii pentru echilibrarea bugetelor! Noile alianțe electorale au aprobat o altă hotărâre a CJT, diferită de cea ajunsă în instanță

Comunele și orașele timișene primesc, în sfârșit, bruma de bani provenită din sumele alocate pentru…

58 de minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

2 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

2 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

3 ore ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

4 ore ago