Guvernul a alocat 16,3 milioane de lei provenind din Fondul de rezervă, pentru achiziţionarea de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic a unei clădiri din centrul Timișoarei care să servească drept sediu. În acest moment IŞJ Timiş plăteşte o chirie lunară de peste 8 mii de euro Administrației Bazinale de Apă Banat.
Aventura imobiliară a Inspectoratulului Școlar Județean Timiș, care stă în chirie de mai mulţi ani, pare să se fi sfârşit. Dincolo de miliardul acordat din Fondul de rezervă al Guvernului unităţilor administrativ teritoriale, din aceeaşi sursă s-a acordat Ministerului Educaţiei, prin Hotărâre de Guvern, suma de 16.326.000 lei (echivalent a 3,3 milioane de euro). Suma este destinată expres pentru achiziţionarea unui imobil pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic. Banii au fost alocaţi în urma insistenţelor deputaţilor PSD de Timiş, Alfred Simonis şi Sorin Grindeanu, precum şi a şefei IŞJ, Aura Danielescu.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, ISJ Timiș își desfășoară în prezent activitatea într-un imobil al Administrației Bazinale de Apă Banat, pe baza unui contract de închiriere, plătind lunar o chirie de 8.154 euro. Casa Corpului Didactic funcționează într-un cămin al Colegiului Tehnic “Emanuil Ungureanu” și în două birouri situate în imobilul închiriat de ISJ. Drept urmare, “în vederea asigurării unui spațiu adecvat desfășurării activității” celor două instituții, a fost identificat spre achiziționare un imobil în centrul orașului, format dintr-o clădire și o anexă totalizând circa 1.700 de metri pătrați.
Clădirea situată pe Str. Doctor Liviu Gabor nr. 1 are o vechime de aproape 100 de ani (construită în 1927) și a trecut prin intervenții de consolidare, extindere și amenajare a unei mansarde. Clădirea principală este “istorică”, având o suprafață de 1.500 de metri, fiind alcătuită dintr-un demisol, un parter înalt, un etaj și mansardă și a fost renovată complet recent, fiind păstrat aspectul original, de la 1927.
Nota de fundamentare menționează că, la solicitarea proprietarului, anul acesta au fost întocmite două rapoarte de expertiză tehnică prin care corpurile de clădire au fost încadrate în clasa de risc seismic Rs III, fiind propuse o serie de măsuri de intervenție.
Foto Edupedu
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…